Konsertanmeldelse: Myra på Bylarm

Vi har ventet på deg, Myra!

Nykommeren fra Bergen er et vendepunkt i norsk rapmusikk.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kravet om at norsk hiphop behøver flere jenterappere har vært på plakaten i irriterende lang tid. Likevel er det en utfordring svært få velger å gjøre noe konstruktivt med.

Såpass hissig har etterspørselen vært, at omtrent hver eneste utøver med eggstokker og et snev av mikrofontalent blir dyttet prematurt ut i rampelyset. Bevæpnet med et ivrig promoskriv og lovnader om skills som matcher «gutta», men sjelden en musikalsk kvalitet som klarer å leve opp til påstandene.

Ting tar tid

Resultatet av utålmodigheten er som regel ikke annet annet enn en bjørnetjeneste for artistene selv. Og ikke minst vind i seilet til tvilere som mener at jenter simpelthen ikke kan rappe.

Personlig tror jeg ikke sistnevnte gruppering er spesielt stor. Isteden er det vanskelig å unngå faktumet at nivået på norske jenter som rapper ikke har vært godt nok.

Enda.

Ting tar nemlig tid, slik Ubåt en gang sa. Å kaste seg inn i gamet før de viktigste brikkene er på plass, er alltid en katastrofeoppskrift. Dette gjelder strengt tatt alle sjangre, men som rapper er man ofte i en særegen solosituasjon – med alt ansvaret det medfølger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer