Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi harselerer ikke med noen!

Vi krever respekt fra Norsk Forbund for Utviklingshemmede.

De fleste av de som bor i Tangerudbakken er medlemmer i Nfu, nå vil de tenke nøye gjennom medlemskapene sine.  Foto: John T. Pedersen / Dagladet
De fleste av de som bor i Tangerudbakken er medlemmer i Nfu, nå vil de tenke nøye gjennom medlemskapene sine. Foto: John T. Pedersen / Dagladet Vis mer
Meninger

Kjære Jens Petter Gitlesen: Vi har lest det du sa til Dagbladet den 8. desember der du kritiserer tv-seriene som er lagd med oss og om oss som bor i Tangerudbakken borettslag. Vi tror du har misforstått ganske mye! Og vi leste innlegget ditt i samme avis på tirsdag. Det er fint at du tar opp viktige forhold som må bli bedre for mange, men du må slutte å bruke oss slik du nå gjør. Det liker vi ikke!

Vi har ikke vært med i en tv-serie som forteller om hvordan alle som er utviklingshemmet er eller har det. Vi har vært med i fire serier som forteller litt om hvordan vi har det i livene våre, hvordan vi bor og hvordan vi ellers har det, sånn stort sett. Vi har det bra, vi kan mye og vi klarer mye og vi trives med hverandre. Og vi får stort sett hjelp når vi trenger det. Og aller helst skulle vi ønske at flere utviklingshemmede kan bo slik som oss.

Når vi har reist på ferie sammen, er det for å vise at også vi som er utviklingshemmet, greier det, trenger det og har stor glede av det; som alle andre! Seilturene vi var med på, var utfordrende og ga oss mange flotte opplevelser. Men aller mest: vi klarte det! Noen kaller det mestring. Mottoet under seilturene var ALLE KAN, og det kunne vi!

Det som faktisk såret oss mest i det du sa, Jens Petter, var at du sammenliknet våre tv-serier med det tullet som er sagt om mennesker med Downs syndrom i Radioresepsjonen. Du sier "Tangerudbakken borettslag og en del sånne serier som harselerer med folk med Downs ....". Det er viktig for oss å si at vi ikke, og heller ikke de som har lagd seriene, harselerer med noen. Og slett ikke med mennesker med Downs syndrom. Og kanskje er det du som harselerer med oss når du nå sist forteller at våre tv-serier er reality-tv og nevner Familien Flintstone og steinalderen i samme slengen. Vi krever respekt, også fra deg!

De fleste av oss som bor i Tangerudbakken er medlemmer i Nfu. Etter dine utspill er dette noe vi vil tenke mer nøye gjennom.

Hilsen fra Bjørn Terje Axelsen, Hege Anette Havik, Hans Korsgaard, Hansine Finvik, Olav Grimdalen jr, Cecilie P. Nilsen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling