NORSK PRESSEFRIHET: Vi har nylig opprettet den kritiske pressetenketanken "Fjaktisk, blink bisk" der vi heretter vil piske oss selv så det flyter blod mellom linjene. Flagget på dette bildet har ingenting med saken å gjøre, sies det. Foto: Tom Stalsberg.
NORSK PRESSEFRIHET: Vi har nylig opprettet den kritiske pressetenketanken "Fjaktisk, blink bisk" der vi heretter vil piske oss selv så det flyter blod mellom linjene. Flagget på dette bildet har ingenting med saken å gjøre, sies det. Foto: Tom Stalsberg.Vis mer

Vi i norsk presse er en skam for menneskeheten pluss ulv og rev.

Og noen ord om rosabloggeren, Amund Djuve.

Meninger

Delikat pressenytt: Vi som snubler i kommafeil, innskutte bisetninger, selvopptatthet, kunnskapsløshet, blodtåke og andre uhumskheter innenfor norsk presse blir ofte beskyldt for å være venstrevridde som går i samlet saueflokk. Puh. Vi kan ingenting om noe. Ikke noe om forskning, økonomi, forsvar, kultur, politikk, sport, spillet i kulissene, ulv, oppdrittslaks, tog, bil, PST, kongehuset, politi, narkotika eller sladder. Puh. Vi er rett og slett en skam for menneskeheten.

Vi bedriver propaganda og gir folket falske nyheter på høylys dag – selv på nattetid. Vi er også den typen mennesker som ikke klarer å innrømme at vi tar feil, og vi er mer hårsåre enn en middels frisør fra Sandnes, sies det. Mye av dette

stemmer nok. Samtidig, folket har tatt feil før (se historiebøkene).

Men, pytt. Derfor ble det i går opprettet en tverredaksjonell organisasjon som heter Fjaktisk, flink bisk. Vi skal heretter – på vegne av nettklikk og papirdøden – sørge for kritiske blikk på hva vi serverer våre lesere i en samtid preget av ondskap, dumskap og svakt lederskap.

Under stiftelsesmøtet tok vi derfor en nøye gjennomgang av et knippe titler i avisa Dagens Næringsliv (tilfeldig valgt – med våre bemerkninger i parentes). Rosabloggeren, Amund Djuve, gir som kjent ut en fri dagsavis for børshaier og klisterhjerner fra Birkenland der det også visstnok er mulig med romservice på desken.

Her er våre funn: Boliginvesteringene snart like høye som oljeinvesteringene (SÆRLIG).

Ber norske sykehus tenke som Hydro og Statoil (Ja, hun får sagt det hun, Skogen Lund (NHO)).

Omfavner Støres kristendom (Tror ikke det, Hareide).

Lettelse over hele Europa (Jasså, snakket med alle mennesker i hele Europa nå, bra!).

Resultatrush venter Oslo Børs (De rike vil ha mer, ass). Behøver vi banker? (Nei, kanskje ikke dere som har penger i utlandet).

Lotto-strid til retten (Get a life, folkens).

Saksøker Morgan Kane-selskapet (Benny Borg er ikke en av kildene, skam). Konklusjon: Laber dag for DN der middels sudoku igjen var best. Neste uke: Dagbladet (hvis vi får lov da).

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.