Mirakelet i Paris? Nei, vi tror ikke på mirakler i Dagbladet:

Vi i norsk presse er halvt algoritmer og halvt mennesker

Og, det er i dag du som skal svare på våre betente spørsmål og hurra for åttende mars!

GATEPROTEST: Rusle rundt i byer og tettsteder skog og li er alltid like fint å ha med seg et mobilt kamera, som her i New York der en eller annen hadde benyttet anledningen til en aldri så liten og stille, politisk protest. Foto: Tom Stalsberg.
GATEPROTEST: Rusle rundt i byer og tettsteder skog og li er alltid like fint å ha med seg et mobilt kamera, som her i New York der en eller annen hadde benyttet anledningen til en aldri så liten og stille, politisk protest. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag og igjen drar denne dagen på seg nystrøket skjorte, pusser spisse sko, farger håret, grer det bakover, flasser, tar fram den slitte vinterfrakken, lukter møll, en slurk til, mynter på jukeboksen, Keep on rockin, noen dansetrinn og så forvandles denne fredagen til kveld og hallo natt. Alt kan skje.

Rundt midnatt en kremert jazzburger. Ett sløret blikk. En forsinket blåveis. Gule vester. To natteravner, ett ekorn i treet. Katt som mjauer. Blålys. Første runde på huset, siste runde rundt Bislett. To etter Vold, fire foran Hole.

Men, før det. En strøm av spørsmål som du skal svare på. Er det okay? Kan det bli for mye Solskjær i norsk presse? Eller i monitor. Kan det bli for lite samrøre i norsk politikk? Kan det bli for mange reaksjonære stemmer i det offentlige rom?

Kan det bli vår snart? Kan det bli slutt på knivstikking i dette landet? Kan det bli fred i verden? (en klassiker). Kan det være mulig å slippe mer mas fra Giske nå? Kan gamle pressefolk slutte å oppføre seg som gamle griser? Mer enn nøff nå.

Kan Dagbladet skrive mer om utlandet? Kan vi gratulerer alle med dagen? Hurra for 8. mars. Kan vi gratulere VG med årets redaktør? Kan vi glede oss til sommeren? Kan vi få mindre av det meste i norsk klikkpresse?

Kan Rimi-Hagen trekke fra den millionen han har gitt til Venstre på skatten ettersom partiet er rundt 1,8 prosent? Kan du holde opp du som skriver anonymt på nettet, din feige faen. Kan du slutte å plage Lan, Jarle? Kan du slutte å sutre Tom? Kan Arbeiderpartiet skifte leder før det ender i grøfta? Er Frp større enn selve livet og loven? Kan noen av de mest cocky folkene i Rødt dempe seg litt? Ja, nettopp du ja.

Kan vi gratulere Geir Rakvaag med prisen som årets Bylarmer? Er podkast det som skal redde norsk presse? Lytt til kollega Simonsen. Kan det være mulig å få satt en stopper for dumping av slam i laksefjorden i nord? Kan det være mulig at det finnes kjøtthuer som skal selge isbiter fra Svartisen? Kan vi hilse til doktor Skrei på Sakrisøy i Lofoten? Kan vi hilse til han som steilet i 63 og datt av i 65? Kan vi skrive at i Norge har vi i dag noen nettsteder som historien vil dømme som reinspikka rasistiske?

Kan vi få se et vak snart? Bare ett? Kan vi få lov til å si at vi ikke støtter at IS-damer skal få fritt leide hjem? Barna da? Er Brexit, fuck it? Kan vi skrive at vi kjenner en person som vi mener er halvt algoritme og halvt menneske? Algoritmeboks. Kan vi skrive at vi frykter The TrumpPutinKim, og han i Ungarn, og at den arabiske våren ga oss historiens mest voldsomme pollenreaksjon?

Kan vi bestille en pilsnerøl i Hamburg? Kan vi avslutte denne saken med disse linjene? Tja:

Og, der kommer han som dro på sjøen i 67

og kom hjem med vannkjemmet hår

og gjenglemt hyre i siste tyske havn.

Og, der går hun som stakk av fra den slemme mannen i 77,

dro til Paris, tegnet og skreiv de fineste dikt.

Og, der kommer han som fortsatt bor i skapet

og hun som sover med åpne øyne under senga.

Og, der kommer paret som forlovet seg i 87

og som fortsatt bor hver for seg.

I dyp sorg.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer