- Vi identifiserer oss med «Borettslaget»

Robert Stoltenberg tror knalltallene skyldes at seerne kjenner seg igjen i Bærums-rapperne Nikolay og de andre i borettslaget.

(Dagbladet.no:) Dersom du også valgte å invitere Linda Johansen og de andre originalene i Teritten borettslag hjem i TV-stua lørdag, var du slett ikke alene om det.

Hele 75 prosent av alle som så på TV mellom 20.00 og 20.30 lørdagskvelden valgte «Borettslaget». Det utgjør 1 229 000 seere.

Premieren på Robert Stoltenbergs nye runde med «Borettslaget», seilet dermed rett opp på seertoppen da første episode gikk på lufta lørdag. Denne helga ble programmet bare slått av fredagens «Nytt på nytt» i samme kanal.

- Kjenner oss igjen 

Mannen bak TV-serien, Robert Stoltenberg, er kjempefornøyd med oppsluttningen rundt «Borettslaget».

- Jeg er utrolig glad for seertallene, sier han til Dagbladet.no.

Stoltenberg tror suksessen skyldes at  fremtoningen til drifsleder Narvestad, Pirka og de andre beboerne appellerer til folk flest.

- Jeg opplever «Borettslagsverdenen» som ganske universell, og gjensynet med noe kjent og identifiserbart, tror jeg bidro til at såpass mange valgte å trykke på ON-knappen på lørdag kveld, sier han

 Gangster fra Bærum:1.2 millioner fikk med seg rapperen Nikolay og de andre naboene i Teritten borettslag lørdag. Foto: Dagbladet
Gangster fra Bærum:1.2 millioner fikk med seg rapperen Nikolay og de andre naboene i Teritten borettslag lørdag. Foto: Dagbladet Vis mer

Knallsuksess

Også informasjonsansvarlig Sidsel Linden i NRK er fornøyd.

- Dette er veldig bra. Anmeldelsene i helgens aviser viser at premieren var en knallsuksess, sier hun

For vestkantrapperen Nikolay med venner, Linda Johansen på slanking, og en like nevrotisk driftsleder Narvestad gikk rett hjem i hos anmelderne.

De mente at Robert Stoltenberg enda en gang viste sin mangfoldighet gjennom tallrike rollefigurer. Gjennom de åtte nye episodene spiller han nemlig selv hele 14 roller. Premieren for beboerne i «Teritten borettslag» høstet femmere både i Dagbladet og Aftenposten, og en firer i VG i går.


Dette er de mest sette TV-programmene sist uke:

Nytt på nytt (NRK): 1 311 000

Borettslaget (NRK): 1 229 000

Først og sist (NRK): 1 028 000

Tore på sporet (NRK): 1 028 000

Skal vi danse (TV2): 779 000