- Vi inspirerer hverandre

Tore Renberg og Janove Ottesen tror byen har mye av æren for suksessen til kjendisene fra Stavanger.

BRA TEAM: Artist Janove Ottesen og forfatter Tore Renberg roser hverandre opp i skyene som arbeidskamerater. Etter å ha laget teater av Kaizer Orchestras univers, lover de at det kommer mer. Da kanskje med Kaizers Orchestras frontfigur på rollelista.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRA TEAM: Artist Janove Ottesen og forfatter Tore Renberg roser hverandre opp i skyene som arbeidskamerater. Etter å ha laget teater av Kaizer Orchestras univers, lover de at det kommer mer. Da kanskje med Kaizers Orchestras frontfigur på rollelista. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

De er bare to av en rekke suksessrike profiler fra samme sted.

Pia Tjelta, Kristoffer Joner, Morten Abel, Kristian Valen, Thomas Dybdahl samt de to nevnte er navn av samme generasjon fostret opp rundt vestlandsbyen.

Renberg og Ottesen mener mye av suksessen er tuftet på inspirasjon fra hverandre.

- Vi henger ikke så mye sammen. Men jeg kan sende en melding til de aller fleste og ta en kaffe med hver og en av dem, sier Ottesen.

- Vi inspirerer hverandre. Stavanger er et lite sted i verden som klarer å fostre både artister, skuespillere og forfattere. Det inspirerer meg, sier Tore Renberg.

Setter opp teaterstykke Det er snart ti år siden rockebandet Kaizers Orchestra slo igjennom med albumet «Ompa til du dør». Mens Renberg har gitt ut suksessroman etter suksessroman.

I dag er de to samkjørte arbeidskamerater.

Stavangerkompisene startet samarbeidet for fire år siden med barne- og ungdomsforestillingen «De tusen hjerter».

11. november har de premiere på Rogaland teater med sitt nye stykket, «Sonny».

Akkompagnert av Ottesens orgeltoner, ble skuespillerne i dag presentert.

I sorte kjeledresser og gassmasker avslørte den ene skuespilleren etter den andre sin identitet i Tou bryggeris gamle lokaler.
- Det her blir et ufyselig bra teater, lovte regissør Bjørn Ravn Carlsen. - Det er et vågalt prosjekt, som enten blir himmelen eller helvete, sa regissøren.

Allerede er det solgt 2.500 billetter til de 48 forestillingene som er satt opp i Norge. Stykket er også solgt til Danmark. 

«Sonny» er basert på tekstuniverset til Kaizers Orchestra, skrevet av Tore Renberg.

Bra team Handlingen har utgangspunkt i Kaizers tre første album. Med tema fra undergrunnsmiljøet under og etter en fiktiv borgerkrig, følger vi to blodsbrødre der den ene er leder av resistansen, og begge er forelsket i samme dame. Renberg og Kaizersvokalisten er sikre på at deres felles opphav er noe av grunnen til at de jobber så bra sammen.

- Hvis Janove hadde vært fra Østlandet hadde jeg klart å jobbe med ham da også altså, men jeg tror vår felles plattform gjør oss til et enda bedre team, sier Renberg lurt, mens Janove Ottesen ler.

- Det hjelper at vi er fra samme kant av landet. Vi har nok mer til felles og snakker samme språk.