- Vi kalte ham statsminister'n

- Dette er mennesker som har betydd mye for meg og som jeg er glad i, sier Jens Stoltenberg. I går festet han sammen med klasse 3D fra Oslo Katedralskole etter opptakene til «Den store klassefesten» på NRK1.

- Vi kalte ham statsministeren allerede da, opplyser Jens' klassekamerat Mette Wesenlund.

I går var gamleklassen fra Katta i Oslo samlet for første gang siden russefeiringen i 1978, med statsminister Jens Stoltenberg (41) som det naturlige midtpunktet .

Klassen har allerede startet planleggingen av 25-årsjubileet om to år.

- Gymnastida var den lykkeligste tida i mitt liv, fortalte en oppglødd statsminister .

Han konkurrerte mot SV-leder Kristin Halvorsen og hennes gymnasklasse fra Porsgrunn. Hvordan det gikk kan du se når programmet blir sendt 2. påskedag.

- Jeg er både stolt av dem og glad i dem, sier Jens Stoltenberg om klassen.

18 av 22 hadde møtt fram til klassefesten, og spøkte og lo sammen med Jens i opptakspausene hos Dan Børge på Marienlyst.

Kona Ingrid, som gikk i samme klasse, valgte å droppe tv-opptaket, men dukket opp på festen seinere på kvelden .

- Jeg gleder meg veldig til å være med på dette, var hennes korte kommentar før hun satte seg til bords. Hun fikk ikke satt seg ved siden av sin mann: De plassene var allerede kapret av to andre klassevenninner.

Populær

Jens Stoltenbergs gamle venner har bare godord å si om vår nye statsminister.

- Jeg lærte noe veldig viktig av Jens: Vi var sytten eller atten år og alle var redde for å dumme seg ut, men Jens reiste seg i klasserommet og sa: «Nei, jeg vil heller drite meg ut enn å gå glipp av noe morsomt,» forteller Hege Steen.

- Jens gjorde ikke så mye ut av seg. Han gjorde alltid de riktige tingene og var veldig ordentlig, derfor fins det få gode historier om ham, avslører Mette Wesenlund.

Festløve

Festen foregikk på en restaurant på Frogner i Oslo, hvor Stoltenbergs gamle klasse fikk spise og drikke godt på NRKs regning. Programleder Dan Børge Akerø og kona Mette Heitmann dukket også opp utpå kvelden .

- Jeg gleder meg veldig til å spise og drikke sammen med mennesker jeg ikke har sett på lenge. Vi skal være her på restauranten til midnatt, og så drar vi videre et annet sted. Jeg har alltid ambisjoner om å gå hjem tidlig, men jeg pleier å endre standpunkt utover kvelden. I skoletida festet jeg alltid mye, røper statsministeren.

GJENFORENING: Jens og klassekameratene på vei fra NRK-studio til klassefest.