«Mordene i Kongo»

Vi kan begynne å krangle om Kongo-filmen med en gang

Virkelighetsfilmene.

FILMEN OM KONGO-SAKEN: Tobias Santelmann spiller Tjostolv Moland og Aksel Hennie spiller Josha French i spillefilmen om Kongo-saken. Dette er de første klippene fra filmen som har premiere 12. oktober 2018. Video: Friland Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Filmteaseren begynner med en setning vi kjenner godt: «Basert på virkelige hendelser» står det, mens kamera sveiper over noe vi bare kan anta er et tåkelagt skogområde et sted i Afrika.

Kongo?

–Hvorfor er dere her, spør en militært utseende mann i siste scene.

–Vi kom for eventyret, svarer Aksel Hennie, som vi nå vet spiller Joshua French.

Militærmannen stirrer på ham:

–Fant dere det?

For å si det slik: Vi er godt vant med filmatiseringer av historiske hendelser her oppe i nord. Det er en nesten garantert publikumssuksess. Nordmenn elsker kostymedramaer, særlig fra andre verdenskrig. Det er bare å nevne «Den tolvte mann», som har solgt over en halv million billetter. I tillegg elsker vi å diskutere sannhetsgehalten i historieframstillingen, om alle detaljene er historisk korrekte. Er det sneket inn en bil fra sekstitallet der det bare burde være biler fra femtitallet?

Det er heller ikke uvanlig at familien etter en karakter som døde for flere tiår siden klager over at de ikke kjenner igjen bestefar i filmatiseringa. Særlig hvis karakteren er antagonist. Disse diskusjonene er like forutsigbare som at hestehoven kommer om våren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer