Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Foodora-streiken

Vi kan få mange streiker som Foodora

Tariff – tvang eller avtale?

ØKTE KOSTNADER: Med tariffavtale følger krav til bestemmelser om lønn og AFP. Mange har små marginer og det kan virke uoverskuelig å hente inn de økte kostnader i høyere priser, skriver innsenderen. Bilde fra streikende Foodora-syklister som får støtte fra varaordfører Kamzy Gunaratham. Foto: NTB scanpix
ØKTE KOSTNADER: Med tariffavtale følger krav til bestemmelser om lønn og AFP. Mange har små marginer og det kan virke uoverskuelig å hente inn de økte kostnader i høyere priser, skriver innsenderen. Bilde fra streikende Foodora-syklister som får støtte fra varaordfører Kamzy Gunaratham. Foto: NTB scanpix Vis mer
Meninger
Ivar Horneland Kristensen
Ivar Horneland Kristensen Vis mer

Streiken i Foodora har fått mye oppmerksomhet. Men hvorfor oppleves ikke de gamle, tradisjonelle tariffavtalene som relevante for de nye virksomhetene? Det er et spørsmål som alle bør ta på alvor fordi det handler om den norske modellens relevans i framtidas arbeidsliv.

En tariffavtale bør kunne gi virksomheter et noe større handlingsrom, og ikke bare merkostnader. Slik kan det bli en konkurransefordel. Hvis ikke vil vi få mange streiker som Foodora.

Tariffavtalene er grunnmuren i det norske arbeidslivet. De bidrar til et lavt konfliktnivå, gir forutsigbare lønns- og arbeidsvilkår både for arbeidsgiver og arbeidstaker, og forenkler omstilling og endring i takt med samfunnsutviklingen.

På tross av dette er virksomheter med tariffavtale unntaket og ikke hovedregelen innen flere bransjer.

Som hovedorganisasjon for tjenestenæringene møter Virke virksomheter uten forhold til tariffavtaler hver eneste dag. For mange er tariffavtale noe de driver med i industrien og i det offentlige. Det er ikke vond vilje eller motstand mot den såkalt norske modellen, men det føles ganske enkelt ikke relevant for de fleste.

Når virksomhetene da stilles overfor et krav om tariffavtale er det derfor ikke så rart at de først reagerer negativt. Med tariffavtale følger det krav til nye bestemmelser om lønn og krav til AFP. Mange virksomheter har små marginer og det kan virke uoverskuelig å hente inn de økte kostnader i høyere priser ut til kunden. En tariffavtale blir dermed sett som en ulempe i konkurranse med andre virksomheter. Det er en utfordring.

Det viktigste vi må gjøre er å sørge for at det blir en konkurransefordel å ha en tariffavtale. Vi må vise tariffpartene tillit og gi disse virksomhetene et noe større handlingsrom enn det virksomheter uten tariffavtale har, f.eks. til å avtale alternative arbeidstidsordninger. Dette handlingsrommet må kunne utøves lokalt på den enkelte arbeidsplass.

Hvis vi får på plass dette vil det også bli lettere å diskutere og akseptere de merkostnadene en tariffavtale innebærer.

Hvis vi som parter ikke klarer dette, så har vi bare oss selv å takke. Da vil vi få mange streiker som Foodora hvor virksomhetene opplever at de får en avtale tredd ned over hodet. En bedre løsning er at vi tenker nytt og skaper framtidsrettede avtaler som virksomhetene selv etterspør. Ikke fordi de tvinges til det, men fordi de selv ønsker det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling