«Faten tar valget» i Kringkastingsrådet:

Vi kan ikke bare la livet gå videre som normalt etter «Faten tar valget»

Norge tar valget.

HEPPE MED SKULDRENE: Etter 5700 klager, like mange avisartikler og 100 ganger så mange interaksjoner på Facebook, kan vi ikke bare heppe på skuldrene og gå videre. Foto: NRK
HEPPE MED SKULDRENE: Etter 5700 klager, like mange avisartikler og 100 ganger så mange interaksjoner på Facebook, kan vi ikke bare heppe på skuldrene og gå videre. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ KORNET: Så er endelig «Faten tar valget» blitt behandlet i Kringkastingsrådet, og vi kan begynne å trekke lærdom.

Etter 5700 klager, like mange avisartikler og 100 ganger så mange interaksjoner på Facebook, kan vi ikke bare heppe med skuldrene og gå videre. Livet, og samfunnet, kan ikke bare være det samme etter all denne innsatsen. Verden kan ikke bare fortsette å fungere normalt, som vi er vant med. Noe er galt, og vi må sørge for at dette ikke skjer igjen.

Vi starter innerst, og beveger oss utover. Kringkastingsrådet konkluderer med at det hadde vært galt hvis Faten fikk bære hijab i et valgprogram, siden Siv Kristin Sællmann i 2013 ikke fikk bære et kors rundt halsen i NRKs nyhetssendinger. Heldigvis sorterte programmet «Faten tar valget» under dokumentaravdelingen, og dermed var det greit. Hijab er ok i dokumentarer, men for nyhetssendingene må NRK gå gjennom retningslinjene, sier rådet.

De gjør det litt enkelt for seg selv, og løsningen bør være likedan: Alle som skal lede nyhets- og valgsendinger i NRK må ta på seg en dress når de ankommer arbeidsstedet. Ikke en vanlig, sekulær, vestlig dress, men en som ikke kan sende noen som helst signaler - om kjønn, personlighet, religiøs eller seksuell orientering. Jeg foreslår en nøytral, lys grå NRK-kjeledress. Samme farge. For alle. Også gjester bør påføres dette ved ankomst til NRKs avdelinger med ansvar for nyheter og valgdekning. Også om de bare er på besøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer