Vi kan ikke leve av å plukke blåbær

Ja til olje og gass, ja til mineralutvinning, ja til havbruk, ja til vekst i nord!

Kamp om arealer: Fremskrittspartiet er villig til å ta kampen om arealene. Vi vil prioritere, vi vil ha reell vekst og ikke vern fra fraflytting, skriver Line Miriam Sandberg. Foto: Privat.
Kamp om arealer: Fremskrittspartiet er villig til å ta kampen om arealene. Vi vil prioritere, vi vil ha reell vekst og ikke vern fra fraflytting, skriver Line Miriam Sandberg. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Norge har ressurser på alle arealer, både til lands og til havs, som kan skape store verdier for landsdelen og landet. Kartlegging av mineralforekomster har pågått i flere år, og forekomstene som er synliggjort kan vise seg å være meget verdifulle. Kystsone-planleggingen i kommunene pågår for fullt, og viser stor vilje til å etablere nye lokaliteter i alle kommuner, som vil skape ny vekst i sjømatnæringen og økt sysselsetting i distrikts-Norge.

Olje- og gassforekomster ligger der ute, klar til å lokaliseres og utvinnes. Fremskrittspartiet ønsker at leting skal iverksettes snarest. Verdien for samfunnet, leverandørindustri og vekst er uendelig. Scooterkjøring med etablerte og kontrollerte løyper er ønskelig for å øke mulighetene for reiselivsnæringen samt avklare forholdet mellom fiskeri og hvalturisme, som møter hverandre i en begrenset periode på begrensede tidsrom.

Kraftutbygging og veiutbygging er nødvendig for å få infrastrukturen til å understøtte all investering i næring langs kysten og også her er det store arealkonflikter.

Utfordringen i enhver kommune er innsigelser og vern, miljø og reindrift, konflikter mellom næringer, kampen om hvem som har retten til land og vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.