DEBATT

Smittevern i Ferie-Norge:

Vi kan måtte betale dyrt

Myndighetene burde lytte spesielt nøye til de faglige rådene, framfor å gi etter for økonomiske særinteresser.

SMITTEBOMBE: Flere tidligere restriksjoner i reiselivet, som hotell-buffeter, er nå opphevet. - Det forekommer meg åpenbart at de økonomiske interessene går foran forsvarlige helseverntiltak, skriver innsenderen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SMITTEBOMBE: Flere tidligere restriksjoner i reiselivet, som hotell-buffeter, er nå opphevet. - Det forekommer meg åpenbart at de økonomiske interessene går foran forsvarlige helseverntiltak, skriver innsenderen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

På en del norske hotell (men ikke alle) serveres det buffet-frokost der folk står tett i tett og forsyner seg av samme matfat og bruker samme serveringsbestikk. Noen passer på å vaske hendene med Antibac før de henter mat, mens andre gjør det ikke. Ikke på noen av de hotellene jeg har besøkt nå i sommer, har det vært noen som har kontrollert av vi brukte Antibac på hendene.

Det er klart at dette medfører stor fare for smittespredning – om noen av gjestene skulle være smittet av corona. Det vil være langt sikrere (slik noen hotell gjør) å servere hver enkelt gjest en langt enklere frokost med noen salami-skiver og litt ost i tillegg til smør og brød. Langt mer kjedelig enn en flott buffet-frokost – men langt tryggere.

Det tragiske eksemplet med hurtigruteskipet MS Roald Amundsen viser oss nettopp hvor lite som skal til før vi får et nytt utbrudd, som kanskje igjen vil kunne øke risikoen for en langt større virus-oppblomstring i løpet av høsten.

På fly sitter vi inntil videre som sild i tønne – «en-meters-regelen» gjelder tydeligvis ikke om bord på fly. Riktignok er det påkrevet med munnbind – men det er neppe noen solide faglige resultater som sier hvor mye man kan krympe meteren om alle har munnbind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer