- Vi kan med en kort henvisning flytte 300 000 seere eller få nettsider til å bryte sammen

«Hallodamene» blir stadig viktigere i NRK.

STYRKES:  I 2010 var Gunvor Hals tilbake som kanalvert i NRK etter sju års pause. I søsterkanalen SVT i Sverige er «hallodamene» nå blitt fjernet.  - I NRK er det en økende satsing på jobben vi gjør med å informere og promotere hele NRKs tilbud, sier Hals. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STYRKES: I 2010 var Gunvor Hals tilbake som kanalvert i NRK etter sju års pause. I søsterkanalen SVT i Sverige er «hallodamene» nå blitt fjernet. - I NRK er det en økende satsing på jobben vi gjør med å informere og promotere hele NRKs tilbud, sier Hals. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det svenske folk har rast etter at det for ei uke siden ble kjent at Sveriges Television (SVT) fjerner sine programverter. Forrige søndag takket Justine Kirk (45) for seg i det som var den siste TV-sendinga med «hallodame».

Fra nå av skal ikke kanalvertene være synlige i bildet mellom programmene, men erstattes av en stemme. NRKs verter stiller seg uforstående til endringen hos söta bror.

- Vi kan med en kort henvisning flytte 300000 seere eller få nettsider på nrk.no til å bryte sammen på grunn av stor pågang, sier Gunvor Hals (58), som har jobbet i NRK siden 1983.

I 2009 ble NRKs «hallodamer» kåret til kulturminne. Vil effektivisere Kommunikasjonsdirektør i SVT, Helga Baagøe, forteller at «hallåene», som de kalles på svensk, ble fjernet fra søsterkanalen SVT 2 allerede for sju år siden, og at hun derfor føler seg trygg på endringene.

-  Vi har sett at mange forlater kanalen idet rulleteksten begynner. Vi ønsker å effektivisere sendingene, og mener vi kan gjøre det ved at hallåene nå går inn med bare stemmen. Den kan legges over stillbilder eller rulleteksten, sier Baagøe til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer