Vi kjøper mer bøker

Nordmenn kjøper bøker som aldri før. Ser man samlet på bokgruppene sakprosa, skjønnlitteratur og billigbøker, har bokhandlere kjøpt inn over 20 prosent mer enn i samme periode i fjor.

(Dagbladet.no): Det viser statistikk fra Den norske Forleggerforening, ifølge Bok og Samfunn. Skjønnlitteratur gjør det virkelig sterkt om dagen, med en framgang på hele 48 prosent. Innkjøpstall for sakprosa har økt med 14 prosent, mens billigbøker har økt med 7 prosent.

Ikke alle bokgrupper selger like godt. Skole- og lærebøker har hatt en betydelig nedgang i år, med henholdsvis 11 og 5 prosent.

Nedgangen settes i sammenheng med den nye reformen som kommer neste år, og at skoler og kommuner er avventende med å gjøre innkjøp av læremidler nå.

Statistikken viser kun hva bokhandlere har kjøpt inn, ikke hva de har solgt ut, og disse tallene samsvarer nødvendigvis ikke med hverandre.

(ANB)

INNBRINGENDE FORFATTER: Jan Guillou er blant de få nordiske forfatterne på <a href="http://www.bokhandlerforeningen.no/Bestselgerlisten/bestselgerlisten/1098">bestselgerlista</a> denne måneden.