- Vi kom, skjøt fra hofta, og dro videre

Morten Harket (53) har mer seriøse planer denne gang.

BRASILIANSK POTENSIAL: Brasil er ett av mange land Morten Harket spiller i under sin verdensturné «Out Of My Hands». Dersom det går som han ønsker, er det langt ifra siste gang han spiller for brasilianerne. Foto: Arne Halvorsen
BRASILIANSK POTENSIAL: Brasil er ett av mange land Morten Harket spiller i under sin verdensturné «Out Of My Hands». Dersom det går som han ønsker, er det langt ifra siste gang han spiller for brasilianerne. Foto: Arne Halvorsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): - a-ha var utrolig populære i Brasil, men det ble med det. Vi klarte aldri å bygge opp en plattform her, noe jeg vil forsøke å få til, forteller Morten Harket (53) til Dagbladet.

Dagbladet møter artisten i Rio de Janeiro, musikkbyen i Brasil, der han for tiden er på sin verdensturné «Out Of My Hands».

Totalt tre konserter skal han spille i landet. Først ut er byen der han for 21 år siden, sammen med a-ha, samlet hele 200 000 publikummere på Maracanã fotballstadion.

Harket står på toppen av luksushotellet Fasano ved den kjente stranden Ipanema. Han skuer ut over det endeløse Atlanterhavet, og hører lyden av bølgene som velter inn over stranden.

En monoton lyd, nesten som sambatrommene som høres i det fjerne.

- Jeg er 53 år og sitter på business-klasse på vei til Rio. Så ser jeg meg i speilet og tenker: «hvor startet det hele?», forteller en filosofisk Harket.

Prøveprosjekt Den tidligere a-ha-vokalisten er godt fornøyd med turneen så langt. Han trekker fram konsertene i Europa som gikk over all forventning, hva gjelder publikum og responsen. Og han er spent på hvordan brasilianerne vil motta Morten Harket uten bandet a-ha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer