Vil gjennomføre Kurt Nilsens juleturné:

- Vi kommer ikke til å avlyse

Kurt Nilsen skal i år igjen ut på juleturné, selv under coronapandemien. Manager Jan Fredrik Karlsen sier at han tar kulturministerens oppfordring på ordet og har som intensjon å gjennomføre konsertene som planlagt.

<strong>SKAL UT PÅ TURNÉ:</strong> Kurt Nilsen skal ut på juleturné forteller hans manager til Dagbladet. Det har lenge vært knyttet til stor spenning til om årets juleturneer kan gjennomføres på grunn av coronapandemien. Foto: Agnete Brun/Dagbladet.
SKAL UT PÅ TURNÉ: Kurt Nilsen skal ut på juleturné forteller hans manager til Dagbladet. Det har lenge vært knyttet til stor spenning til om årets juleturneer kan gjennomføres på grunn av coronapandemien. Foto: Agnete Brun/Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om i underkant av seks uker skal Kurt Nilsen ut på sin årlige juleturné, som har blitt en av Norges største. Det har vært stor usikkerhet hvorvidt årets juleturneer kan gjennomføres med tanke på coronapandemien og smitteverntiltak. Noen har allerede valgt å avlyse, blant dem Sissel Kyrkjebø.

Manager for Kurt Nilsen, Jan Fredrik Karlsen, sier derimot at de har som hovedintensjon å gjennomføre sin turné.

- Vi har brukt denne høsten på å gjøre oss klare. Vi har tatt oppfordringen fra kulturministeren om å gjennomføre som planlagt. Vi legger selvfølgelig til rette for de gjeldende smittevernreglene, men ønsker at det skal være et riktig kulturtilbud inn mot jul, sier Jan Fredrik Karlsen til Dagbladet.

I august lovet kulturminister Abid Raja (V) en stimuleringsordning til kulturlivet, og oppfordret til gjennomføringen. Ordningen skal hjelpe kulturarbeidere med å gjennomføre planlagte arrangement, og kompensere for tap forårsaket av publikumsgrensen på 200 personer.

Stor usikkerhet

Det er likevel fortsatt stor usikkerhet rundt hva stimuleringsordningen kommer til å innebære. Flere kulturorganisasjoner er skuffet over mangelen på tydelighet og informasjon, og mener ordningen allerede er langt på overtid. Det viser flere innspill til årets kulturbudsjett.

Forskriften for stimuleringsordningen ble sendt på høring forrige uke.

RAMMET: - Kulturbransjen er hardt rammet av coronapandemien og den økonomiske krisa, sier Elisabeth Kaski (SV) da Dagbladet møtte henne under en protest på Eidsvolls plass. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Kulturministeren møtte til debatt i Dagsnytt 18 med Jan Fredrik Karlsen denne uka. Kulturministeren sa han ville spesifisere hva tiltaksordningen for å kompensere arrangementer som gjennomføres vil inneholde om et par dager.

- Jeg tar det som utgangspunkt, og jeg er en positiv fyr. Nå sitter vi som tente lys i påvente av hva dette vil inneholde. Vi kommer ikke til å avlyse om alt ligger til rette, sier Karlsen.

Søknad om tilskudd for gjennomføring av planlagte arrangement vil gå gjennom kulturrådet. Kulturdepartementet opplyser til Dagbladet at oppdatert informasjon om ordningen er rett rundt hjørnet.

200 i Spektrum

Karlsen legger derimot ikke skjul på at de er avhengige av økonomisk kompensasjon for å kunne gjennomføre turneen.

- Vårt kostnadsbilde, fordelt nedover næringskjeden på alle stedene vi skal, er på 10 millioner kroner for å gjennomføre, slik vi er oppfordret til, sier han.

Kurt Nilsens julekonserter skal blant annet bli holdt i Oslo Spektrum i desember, en arena som har en kapasitet på over 10 000 publikummere. Karlsen sier at de planlegger for å gjennomføre turneen også i de store konsertsalene.

- Vi kommer til å ønske 200 publikummere velkomne til Spektrum. Det kommer til å bli en helt unik og spesiell opplevelse, og komplimentere situasjonen vi er.

Karlsen informerer at det er de 200 første som har kjøpt billett som kommer til å få plass på konsertene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer