VAKTHOLD: Drammens Teater skal huse både utstilling og seminar om ytringsfrihet som åpner i dag. Foto: Drammens Teater
VAKTHOLD: Drammens Teater skal huse både utstilling og seminar om ytringsfrihet som åpner i dag. Foto: Drammens TeaterVis mer

- Vi kommer til å ha bevæpna politi på stedet

Politiet skjerper vaktholdet rundt karikaturutstilling i Drammen.

(Dagbladet): Klokka 14 i dag åpner karikaturutstillingen «I am Charlie» på Drammens Teater, og avsluttes med et seminar om ytringsfrihet.

Det har versert spørsmål rundt sikkerheten knyttet til arrangementet på bakgrunn av terrorhandlingene mot et liknende seminar i København i begynnelsen av februar.

Disse har blusset opp igjen etter mulla Krekars uttalelser rundt ytringsfrihet og karikaturer i et intervju med NRK.

Stein Olav Bredli, fungerende stasjonssjef hos politiet i Drammen, forteller til Dagbladet at politiet kommer til å ha en god del uniformert og sivilt politi til stedet under arrangementet. Disse vil være bevæpna.

- Vi vil også regulere inngangen og gjennomføre en adgangskontroll av alle som kommer inn i teateret, sier Bredli.

Som planlagt Mandag skrev arrangøren Universal Tolerance Organization (UTO) i en pressemelding at det er bestemt at utstillingen vil være åpen i seks timer, mot to dager som tidligere var satt.

- Utover at utstillingstiden er redusert, vil arrangementet gå som planlagt, sier Freshteh Halimi, talsperson for UTO til Dagbladet.

«Tegningene som skal stilles ut er religionskritiske og handler i stor grad om terroren i Paris, men vi har ingen egne Muhammed-karikaturer der. Vi skal imidlertid illustrere noen av innleggene med karikaturer fra Charlie Hebdo på skjermen», står det på arrangørens nettside.

Halimi forteller at det ikke er gjort noen begrensninger på hva som stilles ut.

- Praktisk løsning Vegar Foss Andersen, program- og markedssjef ved Drammens Teater bekrefter overfor Dagbladet at det vil være et skjerpa vakthold rundt arrangementet, særlig etter mulla Krekars uttalelser den siste tiden.

- Avgjørelsen ble tatt i samråd med alle parter, både arrangøren, vi og politiet. Det er en praktisk løsning med antallet innganger vi har på huset. Jeg tror det blir et fint arrangement, sier Foss Andersen.

Shabana Rehman skal være konferansier på arrangementer i Drammen. Hun har tidligere uttalt til Dagbladet at hun ikke ser noen grunn til å revurdere sin deltakelse. Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk også blant dem som vil være til stedet.