- Vi kommer til å skylde på hverandre når de pinligste scenene dukker opp

Erlend Loe, Bjørn Olaf Johannessen og Per Schreiner har skrevet NRK-serien «Kampen for tilværelsen» om seg selv og sine venner.

BAKMENNENE: Per Schreiner (f.v.), Erlend Loe og Bjørn Olaf Johannessen har sammen skrevet den nye NRK-serien «Kampen for tilværelsen» som har premiere på onsdag. Her i sofaen til en av familiene i serien, der det oppstår flere pinligheter.
BAKMENNENE: Per Schreiner (f.v.), Erlend Loe og Bjørn Olaf Johannessen har sammen skrevet den nye NRK-serien «Kampen for tilværelsen» som har premiere på onsdag. Her i sofaen til en av familiene i serien, der det oppstår flere pinligheter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Inne i et enormt industrilokale på Voldsløkka i Oslo har NRK bygd opp det som på tv skal bli sju forskjellige Ullevål hageby-leiligheter i serien «Kampen for tilværelsen» som går på NRK1 mandager. Serien er allerede nominert til prisen for beste fjernsynsdrama under Prix Europa i Berlin.

De tre manusforfatterne setter seg i det de kaller partnerbytte-sofaen, som er åsted for en av de pinlige episodene i serien som allerede er røpet i traileren - nemlig da et av parene i hagebyen foreslår litt lokal swingers-aktivitet med naboparet. Hvilket ikke faller i god jord.

- Det er ganske mye jeg blir flau av å se på, sier manusforfatter Bjørn Olaf Johannessen, mens de andre nikker.- Jeg tror vi kommer til å skylde på hverandre og si «den har han skrevet» om de pinligste scenene, sier Erlend Loe.

- Prøver å få ned prisene Serien handler om flere forskjellige familier - og enslige - bosatt i Ullevål hageby i Oslo, en oase for den bemidlede middelklassen og kultureliten, hvorav mange fra film- og mediebransjen. Ingen av forfatterne bor der selv, men innrømmer at de gjerne ville bodd der dersom de hadde hatt råd. Erlend Loe har til og med vært på visning i hagebyen. I den første episoden måtte den forventede salgsprisen på en av leilighetene justeres opp fra 7,2 til 9,2 millioner kroner for å være realistisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer