Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vi krever innsyn

TIRSDAG 26. OKTOBER

hadde Utenriksminister Jan Petersen en utredning om Norges deltakelse i Verdens Handelsorganisasjon (WTO). Unge Venstre og Changemaker ønsker i den anledning å utfordre ministeren på økt åpenhet og innsyn i WTO-forhandlingene.

Dagens handelssystem fungerer ikke til det beste for mennesker i den fattige delen av verden. Daglig svekkes folks levekår fordi verdenshandelen forgår på de rike landene sine premisser. Vi ønsker at norsk handelspolitikk skal føre til positiv utvikling og økt levestandard spesielt for verdens fattige. En rettferdig verdenshandel krever åpenhet og gjennomsiktighet i WTO. Derfor er vi kritiske til den mangelen på innsyn som vi i dag opplever at forhandlingene i WTO er preget av. For at verdenshandelen skal fremme utvikling i fattige land, er åpenhet og innsyn sentrale verktøy.

Vi håper at Utenriksministeren vil synliggjøre i større grad hva som er Norges politikk i WTO. Vi mener også at denne politikken må jevnlig rapporteres for Stortinget og norsk offentlighet. Dersom andre enn næringslivet skal kunne påvirke norsk handelspolitikk, så må også vi andre få innsyn i hva som skjer i WTO. Når handelen forlater landegrensene, så må demokratiet følge etter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media