KOMMENTARER

Helgekommentaren:

Vi lager verdens sunneste asbest

Asbest - et materiale for framtiden.

Ilustrasjon: Flu Hartberg
Ilustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

En informasjonsartikkel fra 1983, produsert av bransjeforeningen Norsk Asbest, stolt sponsor av Morgendagens Helter og det norske skilandslaget, i samarbeid med Aftenposten*.

Asbest har reddet titusener av liv. Siden 1920-tallet, da den første asbesten ble tatt i bruk i bygninger, har branner blitt stanset av dette beskyttende materialet. Flammene har nådd en vegg og ikke klart å brenne gjennom isolasjonsmaterialet i den. Før bodde mennesker i hus som brant ned til grunnen dersom de først hadde tatt fyr. Nå har brannen møtt veggen.

Ny forskning viser imidlertid at det fins problematiske sider med dette fabelaktige materialet. Forskere har påvist helseskader. Mange ønsker at det settes en stopp for all produksjon så fort som mulig.

Mange hyler om raske og enkle svar på lungekreftutfordringen, og vil utfordre oss. Vi er helt enige i at asbestutfordringen er reell. Vi tror at asbestforskerne har rett. Riktignok er tallene usikre, og det trengs fortsatt mye forskning. Men i all hovedsak mener vi at de er inne på noe. På den annen side: Brannbeskyttelse og isolasjonsmateriale er sammensatt, og det fins mange hensyn å ta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer