ADVOKATMAT: Norske Stargate er nominert til Grammy for Wiz Khalifa-hiten «Black & Yellow». Nå hevder imidlertid rapperen Maxamillion at han har laget basisen til låten og krever 13,6 millioner kroner. Foto: Scanpix
ADVOKATMAT: Norske Stargate er nominert til Grammy for Wiz Khalifa-hiten «Black & Yellow». Nå hevder imidlertid rapperen Maxamillion at han har laget basisen til låten og krever 13,6 millioner kroner. Foto: ScanpixVis mer

- Vi lar plateselskapets advokater ta seg av saken

Stargate involvert i plagiatsøksmål verdt 13,6 millioner.

(Dagbladet): I går ble det klart at Stargate er involvert i et søksmål, der rapperen Maxamillion hevder at den norske produsentduoens Wiz Khalifa-hit «Black & Yellow» er tungt inspirert av hans egen låt «Pink N Yellow».

Den ukjente Pittsburgh-rapperen har dermed sett seg nødt til å saksøke Wiz Khalifa og Stargate for det han mener han har gått glipp av i inntekter fra låtsalg, rundt 13,6 millioner kroner.

Tor Erik Hermansen i Stargate er orientert om søksmålet.

- Jeg har sjekket med våre folk og vi lar plateselskapets advokater ta seg av saken, sier Grammy-vinneren i en kort kommentar til Dagbladet.

«Black & Wellow» har solgt til tre ganger platina siden den ble gitt ut høsten 2010.

Det vil si at den nå Grammy-nominerte låta har blitt solgt i over tre millioner eksemplarer.

Søksmålet ble levert inn til Pennsylvania Eastern District court den 30. desember i fjor. Her hevdes det at Maxamillion skrev «Pink N Yellow» i 2007 og fikk registrert rettighetene til den i februar 2008. Nå krever han altså det han mener han har rett på av «Black & Wellow» inntekter, 13,6 millioner kroner.

I saksdokumentene hevder Maxamillion, som egentlig heter Max Gregory Warren, at Tor Erik Hermansen, Mikkel Eriksen og Wiz Khalifa har hørt «Pink N Yellow» og «planlagt å svindle saksøkeren for fruktene fra låtrettighetene sine».

I tillegg til Whiz Khalifa og Stargate, er PGH Sound, EMI Music Publishing, Rostrum Records, Warner Music Group og Atlantic Recording Corporation listet opp i søksmålet.

 

OGSÅ SAKSØKT: Rapperen Wiz Khalifa. Her sammen med kjæresten Amber Rose. Foto: Scanpix
OGSÅ SAKSØKT: Rapperen Wiz Khalifa. Her sammen med kjæresten Amber Rose. Foto: Scanpix Vis mer