Vi leier video for en milliard

Kjøpefilmmarkedet fortsetter å skyte i været. I år har fire millioner nordmenn og -kvinner kjøpt hver sin videofilm. Leie- og kjøpefilmmarkedet utgjør i år én milliard kroner.

- Jeg leier alt, bortsett fra drama

Nordmenn kjøpefester underholdning som aldri før. Vi vil underholdes, og det gjør vi i stort monn på kino og foran tv. Kabel-tv-selskaper og parabolantenner gir oss et vell av tv-stasjoner, som i større eller mindre grad byr på filmer. Men det er ikke nok. Ola og Kari vil ha mer underholdning i stua, og da blir video løsningen.

Kjøpefilm

Vi kjøper stadig mer videofilm. Tall viser økning på ti prosent fra i fjor. Norske videoforhandlere omsetter i år for 400 millioner i kjøpefilm. I år setter vi rekord med kjøp av fire millioner ferdiginnspilte videokassetter: det blir én kjøpevideo på hver eneste nordmann, det.

- Det er tall vi kan være fornøyd med, sier generalsekretrær Roald Dye i Norsk Videogramforening.

Barne- og familiefilmer utgjør 60 prosent av all kjøpefilm. Økningen på ti prosent ligger i kjøp av kinofilmer. Samlere utgjør også en stor gruppe. Da står Disney, James Bond og flere karakterskuespillere i samlernes fokus. Det fins 300 titler å velge mellom.

Det er 3000 forretninger som selger kjøpevideo.

Leiefilm

Vi leier video for en milliard

Når 1997 ebber ut kan videobransjen notere 18 millioner utleietransaksjoner. Det vil si at hver nordmann har leid den statistiske summen 4,5 videofilmer til en samlet sum av 600 millioner. Det er det samme beløpet som i fjor.

Hvis du er altetende, så fins det 500 titler å velge mellom på leiemarkedet. Det er heller ikke vanskelig å finne videosjapper: det er registrert nærmere 1000 utleiere i Norge.

Legger vi sammen kjøpe- og leiefilmsummene får vi en samlet omsetning på en milliard kroner - 1000 000 000 kroner. Godt nytt videoår.

Video?