- Vi lever i konservative tider

Det er tåpelig å tro noe annet, sier Cate Blanchett, som har med seg en lesbisk kjærlighetsfilm til Cannes.

LESTE SEG OPP PÅ LESBISKE ROMANER: Det var viktig å få frem hvor isolerte de var, sier Cate Blanchett til pressen om rollen som gifte Carol, som på femtitallet glir inn i en lesbisk kjærlighetshistorie. Foto: Scanpix.
LESTE SEG OPP PÅ LESBISKE ROMANER: Det var viktig å få frem hvor isolerte de var, sier Cate Blanchett til pressen om rollen som gifte Carol, som på femtitallet glir inn i en lesbisk kjærlighetshistorie. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): Skuespiller Cate Blanchett en gift overklassekvinne som sklir inn i en intens kjærlighetsaffære med en yngre jente i «Carol», som vises i hovedkonkurransen under Filmfestivalen i Cannes. Men når hun får spørsmål om hvor mye som har forandret seg siden den gang, vokter hun seg for å male situasjonen rosenrød.

- I sytti land i verden er homoseksualitet fremdeles ulovlig, sier Blanchett. - Det er fremdeles en stor sak. Seksualitet en privatsak, men hvis du er homofil i dag må du snakke om det ustanselig, før du får snakke om arbeidet ditt. Vi lever i svært konservative tider. Hvis vi tror noe annet, er vi tåpelige. 

Avkreftet at hun var bifil

Imidlertid avkreftet hun at hun er bifil, en overskrift som har gått verden rundt siden hun i et intervju sa hun hadde hatt «forhold til kvinner».

- Jeg har naturligvis hatt forhold til kvinner, men hvis spørsmålet er om jeg har hatt seksuelle forhold til andre kvinner, er svaret nei, sier Blanchett, som er gift og har fire barn.

- Men poenget er uansett at i 2015 burde svaret være: Hvem bryr seg? Kall meg gammeldags, men jeg gleden ved å være skuespiller består ikke av å dytte på andre mitt eget klaustrofobiske perspektiv. Det handler om å styrke den empatiske forbindelsen til andre mennesker. Livet mitt angår ikke noen andre enn meg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.