DEBATT

Debatt: Politikk

Vi lever ikke i et økonomisk fantasiland

FNB er helt åpne om de økonomiske prioriteringene.

SVARER DAGBLADET: Frode Myrhol, gruppeleder i det politiske partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger i Stavanger, under en aksjon i fjor mot bomringen på bybroa som går mellom Stavanger og Hundvåg. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SVARER DAGBLADET: Frode Myrhol, gruppeleder i det politiske partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger i Stavanger, under en aksjon i fjor mot bomringen på bybroa som går mellom Stavanger og Hundvåg. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Dagbladet 17.juni blir jeg og FNB (Folkeaksjonen nei til mer bompenger) beskyldt for å leve i et økonomisk fantasiland og for å ikke ville fortelle hvordan vi skal erstatte inntektene fra bompengene. Dette stemmer ikke, og Dagbladet burde undersøkt saken bedre før de skrev lederen.

Jeg ble spurt av NRK om konkrete tall i forhold til vårt kommende budsjett i Stavanger. Stavanger kommune får ikke direkte inntekter fra bypakken, bortfall av inntekter har derfor ikke direkte innvirkning på budsjettet i Stavanger. Rådmannen legger fram sitt forslag til budsjett og de økonomiske rammene i begynnelsen av oktober. Det er starten på et intensivt arbeid med budsjettet i alle partier til forslagene legges fram i slutten av november i formannskapet, deretter i bystyret i desember. Dette er i tillegg et valgår, legger vi fram budsjett alene eller sammen med noen? Legger vi fram et styringsbudsjett eller er vi fortsatt i opposisjon? Om vi styrer, hvem styrer vi sammen med?

Stavanger skal slå seg sammen med to andre kommuner, dette har også betydning i forhold til nye budsjettrammer den kommende perioden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer