Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi lever ut spiondrømmen

Ylvis-brødrene fortsetter å lure folk i sin talestyrte heis. Se video!

(Dagbladet): I forrige uke sørget komikerbrødrene Bård og Vegard Ylvisåker for mange latterbrøl, da de viste sin talestyrte heis-sketsj, filmet med skjult kamera, på «I kveld med Ylvis».

Klippet gikk som ei kule på nettet, og fikk også mye oppmerksomhet internasjonalt.

Og i kveldens episode av humortalkshowet, får tv-seerne et gjensyn med Ylvis-brødrenes «Intelevator», der de fortsetter å forvirre uvitende heispassasjerer. 

Denne gangen får en av passasjerene ufrivillig en tur med «the quiz elevator» der hun må svare rett på ti spørsmål for å komme seg til den riktige etasjen. 

«Oh my god, this is gonna take forever,» sier hun fortvilet.

- Lever ut spiondrømmen Selv nyter Ylvis-brødrene tilværelsen som heiskontrollører fra et hotellrom.

- Det er gøy å sitte inne på et rom og føle oss litt som konger i situasjonene. Det er litt FBI/CIA-aktig, og vi lever ut spiondrømmen. For det er det vi egentlig har lyst til. Å være spioner, forklarer Vegard til Dagbladet.

- Vi er vant til å jobbe med rare ting. Men vi har aldri gjort noe så gøy som dette.

Ideen bak de populære heis-sketsjene var å finne et sted der det gikk an å kontrollere folk. 

- Vi hadde lyst til å tulle med folk som var innelåst et sted, der vi har full kontroll over dem. Og en heis går jo an å kontrollere, sier Vegard.

- Blir like overrasket hver gang - Ikke alle trives spesielt godt i heis. Hadde dere medfølelse for det?

- Ja, for all del. Det er jo alltid en risiko, og vi prøver og se om noen mistrives. Vi kan jo åpne døren med et tastetrykk, og det har vi også gjort når det trengtes. 

Selv er ikke Ylvis-Vegard helt sikker på hvordan han selv hadde reagert om han hadde blitt utsatt for en talestyrt heis. 

- Jeg tenker at jeg hadde avslørt det med en gang, for hele greia er jo egentlig veldig usannsynlig. Jeg blir like overrasket hver gang noen går på det. Men det er kalrt, det skal mye til at man tenker at man er på skjult kamera.

Det første klippet av den talestyrte heisen ble godt mottatt, ikke bare her til lands, men også internasjonalt. Likevel er det ikke utlandet Ylvis jobber mot. 

- Det er spennende. Det er jo ikke det vi jobber mot, men det er en hyggelig bieffekt. Vi kan ikke hvile på laurbærene uansett, når vi lager et nytt program hver uke. 

Selvkritiske Ylvis-Vegard er ikke sikker på hvor mange heisklipp som kommer til å bli vist, og sier det er vanskelig å følge opp noe som folk likr.

- Det blir jo høye forventninger. 

- Blir dere nervøse?

- Nei, vi gjør egentlig aldri det, for vi er veldig selvkritiske. Når vi har laget et klipp analyserer vi det opp og ned og helt igjennom for å sjekke om det er gøy. Vi vil jo ikke lage noe om og om igjen, fordi det var gøy én gang, sier han.