- Vi liker atmosfæren i slike old school arkadespill

Retromoro i det norske iPhone-spillet «Ultrablast».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Denne uken ble iPhone-spillet «Ultrablast» lansert av det nyoppstartede norske spillselskapet RetroFlux.

Spillet baserer seg en en god, gammeldags arkadeformel: Du styrer et romskip som flyr oppover skjermen, samtidig som du med stadig større og sterkere våpen nedkjemper bølge etter bølge med fiender.

Det hele kan minne om det klassiske arkadespillet «Galaga», noe som ifølge Osman Keskin i RetroFlux er tilfeldig:

Old school - Vi liker atmosfæren i slike old school arkadespill, så vi bestemte oss for å gå for et slikt spill. Det minner kanskje om gamledager, og skytespill er moro å lage også! Vi ville beholde retro- og arkadefølelsen, samtidig som vi oppgraderte grafikken og la til noen unike ting, forteller Keskin.

Blant det nye han snakker om, er muligheten til å tegne et symbol på skjermen for å aktivere spesielle krefter, samt online-gjenspillinger.

I firmaet finner du folk som tidligere har jobbet med «større» spill som «Age of Conan», «Battlefield 2142», «Saint's Row» og det kommende «Bodycount».

Mobilspill - Hva fikk dere til å jobbe med mobilspill nå?

- Mobile spill er blitt langt mer tilgjengelig enn noen gang tidligere. Det er mange der ute som ikke akkurat var spillere før, men som nå sjekker ut og har det gøy med det enorme antallet med spill som er tilgjengelig. Vi tenkte dette ville være en flott start, sier Keskin.

- Hva er forskjellen mellom å lage mobilspill og mer tradisjonelle spill?

- Jeg tror det kan sammenlignes med å utvikle for en konsoll i motsetning til en pc. Du har mer eller mindre konstant hardware å utvikle for, noe som gjør ting lettere. Før var det en dramatisk forskjell mellom mobiltelefoner, for eksempel på skjermoppløsning, ytelse og underliggende system. Å satse på iPhone gjorde at vi kunne fokusere på spillet, og ikke bry oss om forskjellige telefonoppsett. På den måten kunne vi blant annet sørge for multitouch-støtte i spillet, sier Keskin.

Nå som «Ultrablast» er ute på AppStore (for 29 kroner), vil RetroFlux fortsette å gi ut nytt innhold til spillet - men de har også et annet prosjekt under utvikling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer