- Vi liker sånne blader

- Her har du'n, han derre modellen. Han har bra kropp, sier Renate (15) og ler. Det samme gjør Marita, Annette, Moneeba, Alana og Badira. Alle er i målgruppa for de nye tenåringsbladene som er ute på markedet. Deres dom er superklar: - Vi liker sånne blader.

«Jobb med musa di...»

De er 15 år unge skolejenter som går i klasse 10 A og10 B på Vålerenga skole.

- Hvorfor leser dere Teen, Vi og gutta og Gettit?

- Fordi de skriver ting ungdom er opptatt av, og så er det mange kule bilder i bladene. Av gutter. At det står artikler om sex, sjekking og alle mulig forskjellige tester, leser vi bare av og til, sier Marita.

Ikke noe press

- Kjøper dere bladene fast?

- Ikke hver uke, vi sjekker først hva som står i dem. Og så er de jo så dyre. Det er litt drøyt å bruke 25 kroner i uka på å kjøpe ett blad, sier Marita. Moneeba, Renate og Badira er enige.

- Dere føler ikke at det blir et press på dere med alle disse vakre kroppene, den riktige sminken og de dyre, kule klærne, penheten og sexfikseringen?

- Du blir jo påvirket av å se alle de pene damene og gutta, men jeg veit ikke om det blir et så innmari stort press. Nei, det tror jeg ikke det blir. At de skriver om ei dame som har problemer etter en silikonoperasjon, er ikke akkurat noe stort problem for oss, sier Marita og Anette. Marita legger til:

- Men det hender det er noen temaer, som for eksempel om homofili og sånt, som det går an å lære litt av. Det er litt mer interessant å lese om dette i blad enn av en lærer står oppe ved tavla og snakker om det. Det kule ved bladene er at du ikke blir presset til å lese om ting du ikke gidder. Er det noe du syns er teit, så kan du bare hoppe over det.

Uten truse

- Det står i ett av bladene at ungjenter som skal ut på sjekker'n skal ta av seg trusa før de går ut. Er det noe ok tips, da?

- Nei, det er teit og uaktuelt, sier jentene og ler høyt.
- Ett av bladene har en incesttest, hva mener dere om det?

- Veit ikke helt, men mange av testene er ganske morsomme. Ikke fordi vi tar alle helt på alvor, men fordi de er så teite at de blir morsomme, sier Marita.