Vi linker til alle som blogger om oss

Sånn gjør du det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIDEN OKTOBER i fjor har vi i Dagbladet.no testet ut tilbaketråkk-verktøyet Twingly.

Tilbaketråkk innebærer at når en blogg lenker til en av våre artikler, vil link til denne bloggposten vises nederst i artikkelen.

Nå har vi gjort det til standard på alle artikler, og ønsker med det hele bloggebyen velkommen!

ASTROFYSIKER, forfatter og blogger Eirik Newths debattinnlegg om fildeling er den saken som til nå har fått flest blogginnlegg på Dagbladet.no: Hele 19 blogger linker til hans artikkel.

Newth har tidligere bidratt med både kritikk og konstruktive innspill til Dagbladet.no, og ønsker tilbaketråkk-muligheten velkommen:

- Jeg syns dette er bra. Det er positivt hvis folk utenfra kan kommentere sakene deres på sin måte. Det er tøft av dere å lenke ut av avisa og til andre. Hvis dere er heldige kan dere få fram helt nye stemmer på denne måten, sier Newth til Dagbladet.no.

Han mener man bør lage broer mellom de mange miljøene på nettet.

- Jeg ser jo at hvis jeg twinglifiserer ting, så får jeg flere lesere. For bloggere kan det også være en måte å komme i dialog med journalisten på. Jeg brukte Twingly helt bevisst nettopp, da jeg skrev en bloggpost etter et intervju med Knut Jørgen Røed Ødegaard. På den måten kunne jeg vise både journalist, lesere og kilde at det finnes en annen faglig side av saken, forteller Newth.

VI HAR FÅTT TWINGLY: Hvis du lenker til vår artikkel, linker vi til din blogg. Foto: Checiap/Flickr/Creative Commons
VI HAR FÅTT TWINGLY: Hvis du lenker til vår artikkel, linker vi til din blogg. Foto: Checiap/Flickr/Creative Commons Vis mer

FOR Å SØRGE for at dine bloggposter blir oppdaget av Dagbladet.no må du legge Twingly til i din liste over sider som blir pinget når du poster noe nytt. Legg denne http://rpc.twingly.com/ linken til i listen. I WordPress legger du den til under Options -> Writing.

Hvis det er noe som ikke fungerer kan du besøke Twingly på deres hjemmeside for tips.

«MANGE MEDIER er ensidig opptatt av å trekke til seg brukere og tviholde på dem på sine nettsider. De forsøker å monopolisere debatten. Dermed overser de at nettet fungerer på en fundamentalt annen måte enn tradisjonelle medier. For mediene er det viktigste nye med nettet muligheten til å lenke direkte fra en side til en annen», skrev prosjektleder for Vox Publica og medieblogger Olav Anders Øvrebø nylig i en kronikk i Bergens Tidende.

Øvrebø peker fremover på en interessant måte, og reiser viktige spørsmål om hvordan nettmediene bør forholde seg til andre nettsider.

Til nå har vi i Dagbladet.no forsøkt å lenke til kilder i våre artikler så langt det er mulig. Erfaringene våre med tilbaketråkk viser at det gir leserne enda flere muligheter til fordypning, tilleggsinformasjon og diskusjon. Vi jobber aktivt med debattsystemet vårt, og ser at Twingly gir leserne mulighet til å diskutere våre saker i sitt eget tempo, og i fora de selv modererer.

Det ser vi på som en positiv videreføring av mulighetene for nettdebatt.

- I KOMMENTARFELTET til nettaviser er det som ofte ikke mulighet til å legge inn bilder, video eller linker. Tilbaketråkk gir deg mulighet for å velge en annen teknisk løsning til innlegget ditt, siden blogger ofte har flere slike muligheter, sier Newth.

- Lykke til! avslutter han.

POSITIV: Hvis dere er heldige kan dere få fram helt nye stemmer på denne måten, sier Eirik Newth.
SÅNN SER DET UT: Linken til bloggen din vises nederst i artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer