- Vi må gi barn oppmerksomhet, selv om de ikke ber om det

Ikke bare «Idol»-barna som trenger å heies på, mener forfatter Torun Lian.

NY BARNEBOKHELTINNE: Torun Lians nye barnebok handler om den stille åtteåringen Alice, som en dag blir innelåst i garasjen utenfor blokka. Alice ligner mye på forfatteren selv som barn.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY BARNEBOKHELTINNE: Torun Lians nye barnebok handler om den stille åtteåringen Alice, som en dag blir innelåst i garasjen utenfor blokka. Alice ligner mye på forfatteren selv som barn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Jeg er en veldig introvert person, selv om det ikke virker sånn. Introverte er ikke alltid sjenerte. Men jeg har alltid likt å være alene. Jeg blir sliten av å være sammen med mange andre, og må hvile når jeg kommer hjem. Jeg kan gå omveier når jeg ser folk jeg kjenner på gata, for å slippe å snakke med dem, sier Torun Lian til Dagbladet.

Regissøren og forfatteren, blant annet kjent for «Frida»-bøkene og -filmene, røper at forlagsfester og filmfestivaler kan bli en påkjenning.

Hyggelig når det står på, men etter en tre dagers festival, bruker hun 14 dager på å komme seg. For ikke å snakke om alle barndommens familieselskaper - «en pine», kaller hun dem.

Høyrøstet verden Den såkalte «introverte» personlighetstypen har vært mye omtalt det siste halvåret, etter at amerikanske Susan Cain kom med sin bestselgende bok «Stille». Cain drøfter blant annet hvordan det å være introvert - eller innadvendt - blir en unødvendig stor hemsko i en verden der idealet er å være sosial og høyrøstet. Men lista over kjente introverte mennesker er lang, og inkluderer folk som Marcel Proust, George Orwell, J.R. Rowling, Sir Issac Newton, Albert Einstein og Ghandi. Og Torun Lian, altså.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.