- Vi må ikke bry oss om dem som deler Breiviks verdensbilde

Den største faren er at vi lukker døren for dem, sier forfatter Karl Ove Knausgård i et intervju.

PREGET: Terrorhandlingene i Oslo og på Utøya har preget forfatter Karl Ove Knausgård. Bildet er fra bokdagene i Oslo i 2010. Foto:Jacques Hvistendahl /Dagbladet
PREGET: Terrorhandlingene i Oslo og på Utøya har preget forfatter Karl Ove Knausgård. Bildet er fra bokdagene i Oslo i 2010. Foto:Jacques Hvistendahl /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag var Karl Ove Knausgård programleder for radioprogrammet «Sommar» på svensk P1. Men programmet ble ikke som planlagt, forteller forfatteren i et intervju med Svenska Dagbladet søndag.

Forfatteren hadde i lang tid lagt planer om å skrive manus til programmet lørdag den 23. juli. Knausgård ville snakke om hvordan det er å ta bil-lappen som 40-åring. Et løst og ledig tema.

- Da jeg så bildene på tv forstod jeg hvor mye av min identitet som er knyttet til Norge, sier han til Svenska Dagbladet.

Det Knausgård fikk se var tv-bilder fra terroraksjonen i Oslo og på Utøya.

Endret manus Sjokkert, trist, satte han seg ned ved datamaskinen dagen etter terrorangrepene. Påvirket av tv-bilder, men også av sine egne følelser.

- Det var som om jeg ble trukket tilbake i min gamle identitet, det å være norsk. Hva det betyr er nesten umulig å forklare, fortsetter han til avisa.

Manuset ble endret. Knausgård følte et behov for å snakke om tilhørighet og det som hadde hent i Norge.

- Vi må ikke lukke døren Knausgård tror det er sosiale og psykologiske faktorer som har påvirket Anders Behring Breiviks grufulle handlinger fredag den 22. juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer