<strong>Rammes hardt:</strong> Stavangerregionen rammes hardt av nedgangen i oljerelatert næring. Mange personer får i disse dager sluttpakker, blir permitterte eller rett og slett sagt opp, skriver Kristine Enger. Foto: Privat.
Rammes hardt: Stavangerregionen rammes hardt av nedgangen i oljerelatert næring. Mange personer får i disse dager sluttpakker, blir permitterte eller rett og slett sagt opp, skriver Kristine Enger. Foto: Privat. Vis mer

Vi må kreve at vår deltakelse i Greater Stavanger gir uttelling

Regionen står overfor en viktig og nødvendig omstilling. Som lokalpolitiker og ordførerkandidat er jeg opptatt av hva Randaberg som kommune kan bidra med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Arbeiderpartiet er arbeid til alle vår jobb nummer en. Nå rammes Stavangerregionen hardt av nedgangen i oljerelatert næring. Mange personer får i disse dager sluttpakker, blir permitterte eller rett og slett sagt opp.

Både store og små firma sliter og mangler oppdrag. Regionen står overfor en viktig og nødvendig omstilling. Som lokalpolitiker og ordførerkandidat er jeg opptatt av hva Randaberg som kommune kan bidra med i denne situasjonen. Kommunen har som hovedoppgave å sørge for en positiv utvikling lokalt.

Velferdsteknologi er et felt som kan gi mange nye arbeidsplasser i regionen. Randaberg er allerede en foregangskommune. Velferdsteknologi vil bli en del av framtiden innen helse- og omsorgsfeltet. I Randaberg kommune anslås det å bli vel 1300 flere eldre over 66 år innen 2040. Vi har nødvendig kompetanse, ressurser og er kommet langt på dette området, takket være blant annet et godt samarbeid med Lyse. Vi vil videreutvikle bruk av velferdsteknologi på en slik måte at den gir økt trygghet, mestring og gjør det enklere for folk å bo hjemme lengre. Teknologien må ikke skape en kald omsorg. De eldre trenger også den naturlige kontakten mellom mennesker.

Arbeiderpartiet er en pådriver for at kommunen skal ta inn flere lærlinger. Vi har et mål om to lærlinger per 1000 innbyggere i kommunen. Det betyr 21 lærlinger. I dag er det lagt inn penger til 12 læringer i vedtatt kommunebudsjett. Det er for lite, og vi vil øke denne budsjettposten slik at målet nås.

Kommunen må inngå innkjøpsavtaler som gir rom for kjøp av lokalproduserte varer når disse er tilgjengelig. I dag er vi bundet av innkjøpsavtaler inngått i samarbeid med andre kommuner med store, sentrale grossister som BAMA. Vi må ha avtaler som gjør at vi kan støtte opp om lokale produsenter og bidra til mer miljøvennlige innkjøp.

Randaberg kommune må fortsette deltakelsen i Skape.no, som gir starthjelp til de som ønsker å starte egen virksomhet. Vi må kreve at vår deltakelse i Greater Stavanger gir uttelling for virksomheter også lokalt i Randaberg.

Tid er penger for næringslivet. Kommunen må derfor se på egen virksomhet og fjerne flaskehalser og tidstyver i kommunal saksbehandling. Viktigere enn noen gang er det at kommunen har en tett og god dialog med det lokale næringslivet.

Arbeiderpartiet har aldri ønsket å ha maksimalsats på 7 promille i eiendomsskatt på næring. Det var det Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet i Randaberg som fikk innført nå i 2015. I disse tider burde eiendomsskatt på næring vært redusert og ikke økt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer