DEBATT

Private barnehager:

Vi må se på regelverket på nytt

Offentlige penger skal gå til barnehagebarna. Derfor sikrer vi nå bedre kontroll med bruken av offentlige midler.

MANG
FOLDETS VERDI: Så skal vi også huske på at undersøkelser viser at foreldre er jevnt over noe mer fornøyde med de private barnehagene enn de offentlige. Mangfoldet har en verdi, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpix
MANG FOLDETS VERDI: Så skal vi også huske på at undersøkelser viser at foreldre er jevnt over noe mer fornøyde med de private barnehagene enn de offentlige. Mangfoldet har en verdi, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn ni av ti barn går i barnehage, og barnehagen er en viktig del av hverdagen for tusenvis av barn og foreldre.

Pengene vi bruker på barnehage skal gi barna gode og trygge hverdager der de kan utvikle, utforske og utfolde seg. Derfor sikrer vi nå bedre kontroll med bruken av offentlige midler.

I Dagbladet 1. juni mener Geir Ramnefjell at vi står «ribbet tilbake» og erkjenne at vi nå må korrigere utviklingen i de private barnehagene. Han tar feil.

De gode betingelsene for privat barnehagedrift har det vært bred enighet om. De gode ordningene kom på plass under den rødgrønne regjeringen fordi de så at de trengte hjelp fra private for å nå målet om full barnehagedekning.

Nå er barnehagesektoren bygget ut, vi ser en konsolidering hvor noen kjeder får økt markedsandel og høy avkastning. Derfor bestilte den blågrønne regjeringen rapportene for å undersøke hvordan situasjonen er i de private barnehagene.

Vi er for et mangfold av barnehager fordi det gir foreldrene økt valgfrihet, og det bidrar til at barnehagene kan lære av hverandre. Men vi må sikre at tilskudds- og tilsynssystemet har legitimitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer