DEBATT

Debatt: Barn og sosiale medier

Vi må skjerpe oss, og våge å være den voksne!

Hvorfor synes vi voksne det er så vanskelig å veilede og bestemme hva ungdommen skal holde på med på sosiale medier? Er det ikke vi som bestemmer?

TA ANSVARET: Følg med på hva ungdommen din driver med på sosiale medier. Vær nysgjerrig, men også en tydelig voksen, skriver innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
TA ANSVARET: Følg med på hva ungdommen din driver med på sosiale medier. Vær nysgjerrig, men også en tydelig voksen, skriver innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Som foreldre har vi et overordnet ansvar for å veilede og gi våre håpefulle en trygg og god oppvekst. Det betyr at vi skal være tydelige, engasjerte og observante. I dagens digitale hverdag er det ekstra viktig at vi som voksne tar det ansvaret på alvor.

Sosiale medier er kommet for å bli, og ungdommen skal bruke det på en riktig måte. Det viser seg at mange av våre håpefulle ikke er moden nok til å bruke ulike plattformer på en slik måte som det er ment å brukes. Vi må ikke være naive og tro at våre barn er noe bedre enn andre.

Vær så snill og våkne! Dagens ungdom er ofte lenger framme hva gjelder sosiale medier. De vet til enhver tid hva som er populært, hva som fungerer og hva som er med på å krenke og ødelegge for andre. Ungdommen er rett og slett helt overlegne på dette området. Vi, som ansvarlige voksne, må våkne, og det må skje nå!

Ungdommen bruker sosiale medier på en ugrei og ufin måte. Av det siste som er kommet, er appen YOLO. Den brukes til å sende ulike spørsmål som krenker og henger ut ungdom på blant annet snapchat.

Hvor er foreldrene i dette landskapet? Hvorfor synes vi voksne det er så vanskelig å veilede og bestemme hva ungdommen skal holde på med på sosiale medier? Er det ikke vi som bestemmer?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer