Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi må slutte å henge oss opp i absolutt alt det HUN gjør: By og Lan hand i hand

Men, nå får vi vannscooterfolket på nakken igjen: HURRA!

FOR MYE KRITIKK: Byråd for miljø i Oslo, Lan Marie Berg, blir kritisert om hun kjører tog, sykler, tar taxi eller flyr til Tyskland. Kanskje  på tide at vi alle skjerper oss og diskuterer politikk og ikke person og sykkehjlem. Eller? Ikke det. Foto: Lars Eivind Bones
FOR MYE KRITIKK: Byråd for miljø i Oslo, Lan Marie Berg, blir kritisert om hun kjører tog, sykler, tar taxi eller flyr til Tyskland. Kanskje  på tide at vi alle skjerper oss og diskuterer politikk og ikke person og sykkehjlem. Eller? Ikke det. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo gikk som kjent til topps i kåringen av Europas miljøhovedstad i 2019. Miljøbyråd Lan Marie Berg og byrådsleder Raymond Johansen tok fly til Essen i Tyskland for å være med.

Frps miljøpolitiske talsmann i Oslo bystyre, Tommy Skjervold, er kritisk til at særlig Lan benyttet seg av fly og han har uttalt til VG «Folk flest må få bruke de fremkomstmidlene de ønsker. Men her snakker vi om en høyt profilert miljøbyråd som bør gå foran med et godt eksempel, og dermed ta toget.»

Lan sier de ikke hadde tid til å ta toget og sier hun skal kjøpe klimakvoter.

Mange mener veldig mye om, både saklig og usaklig, Miljøpartiet De Grønnes Lan, så også denne skribent som har kalt dem Miljøpartiet De Grunne. Men, nå er det vel på høy tid at offentligheten, inkludert vi i den flygende pressen, gir oss en smule. Det nærmer seg hetsing av en ung politiker dette her. Lan kan nesten ikke gjøre noe som helst før vannscooterpartiet, ved dets ymse talsmenn – og kvinner, er ute og herser med henne som om de har alle har avlagt eksamen ved Donald Trump Akademiet i billig retorikk. Skamme seg? Nei, det nytter det ikke å skrive. Men, våre barnebarn, og deres barn, kommer garantert til å bli skremt av hva vi i vår samtid maktet å skrive, si og mente der de svømmer rundt på jakt etter en skyggeplass fra sola.

For ordens skyld, vi stemmer ikke på MDG, ei heller Frp. Nei, du er jo kommunist du, sier Frp-folk og andre der ute på den ytre høyrebølgen av selvgodhet. De som ser fanden på flatmark (ikke rødt) når Lan sykler og snakker med hjelm på hodet. Og, hvis hun mot formodning tar taxi til Dagsnytt 18, blir hun også kritisert. Ekte Frp-ere tar som kjent Uber ettersom det gagner fellesskapets kasse. Forresten, hva er det som har skjedd med ordskiftet i norsk offentlighet siden juli 2011? Vi dumme trodde noen dager på rosetog og økt forståelse. Du skal ikke være mye på sosiale medier for å se at der tar vi aldri ballen, bare mannen og Lan. Erna? Heier på Brann og lar seg provosere av en bonde fra Hedmark. Riktig god bedring til oss alle. Det brune korstoget, spor 19.39, er i rute. Hitling, my ass.

Hele Norges coronakart