KOMMENTARER

#metoo

Vi må snakke mindre om Trond Giske

Og mer om seksuell trakassering.

HAR SKAPT SPLID: Det verste som kan skje Arbeiderpartiet akkurat nå er at striden rundt fylkesledervervet i Trøndelag virvler opp alle Giske-sakens fronter påny. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR SKAPT SPLID: Det verste som kan skje Arbeiderpartiet akkurat nå er at striden rundt fylkesledervervet i Trøndelag virvler opp alle Giske-sakens fronter påny. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Maktkamp er legitimt, pressens dekning av #metoo var bedre enn sitt rykte, og Kildeutvalget gjorde en elendig jobb i sin analyse av Giskesaken. Dette er noen av påstandene i boka «Giskesaken – og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet», som kommer ut i dag.

Boka kaster også lys over de dype sårene saken har laget i Arbeiderpartiet – og hvorfor stortingsrepresentantene Jette Christensen og Marianne Marthinsen ikke tar gjenvalg.

Etter tusenvis av artikler, utallige TV-innslag og opprivende debatter i etterkant av varslene mot Arbeiderpartiets nå avgåtte nestleder Trond Giske, kunne man tro det meste var sagt. Nettopp derfor er det rom for en nøktern, akademisk analyse av det som har skjedd. Anja Sletteland og Kristin Skare Orgeret har analysert mediedekningen. Forfatterne viser hvordan anklager om maktspill har blitt brukt som argument mot å ta meningsmotstandere seriøst. Det mest interessante med boka er forfatternes misjon:

«Vi vil ødelegge dette våpenet.»

Maktkamp bør ikke være et skjellsord, men er nødvendig for å utfordre eksisterende maktstrukturer. Det er alltid maktspill i Arbeiderpartiet, og Giske har lenge vært god i dette. Etter varslene har dette blitt sauset sammen med håndteringen og fått store konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer