DEBATT

Debatt: Tyrkia

Vi må spille på lag for å påvirke Tyrkia i riktig retning

Når vi i Norge og i resten av Europa velger å lene oss tilbake på en flyktningavtale med Tyrkia, så må vi gi noe tilbake. 

MISFORNØYDE:: Tidligere denne månednen var det demonstrasjoner mot den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan utenfor 'Place des Nations' under Kyproskonferansen i Genève i Sveits. Foto: Martial Trezzini / EPA / NTB Scanpix
MISFORNØYDE:: Tidligere denne månednen var det demonstrasjoner mot den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan utenfor 'Place des Nations' under Kyproskonferansen i Genève i Sveits. Foto: Martial Trezzini / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets lederartikkel tar feil om at Norge etterlever politisk press dersom de velger å utlevere tyrkiske offiserer som har søkt asyl i Norge. Vi må spille på lag for å påvirke Tyrkia i riktig retning.

Tyrkia er i dag plassert i et område sterkt preget av ustabilitet og har store problemer med geopolitiske forhold. I lang tid har Tyrkia hatt en intern konflikt med flere kurdiske terrororganisasjoner, derav PKK som utgjør den største trusselen. I nyere tid har terrororganisasjoner som IS opprustet seg i naboland som Syria og Irak.

Vi i Europa burde vært glade for at noen tar regningen for ustabiliteten som skjer i Midtøsten. For når asyltallene i Norge og i resten av Europa er på vei til å falle nedover, øker antall asylsøkere i Tyrkia.

For når vi i Norge og i resten av Europa velger å lene oss tilbake på en flyktningsavtale med Tyrkia, så må vi gi noe tilbake. Krisen i Syria er ikke Tyrkia og Libanons alene ansvar, Europa må mer på banen.

Etter kuppet 15. juli 2016 har nærmere 35.000 personer blitt arrestert og nærmere 80.000 er avsatt fra stillingene sine. Gulens religiøse bevegelse er godt infiltrert i store deler av statsappartet i Tyrkia, derav rettsvesen, politi og byråkrati. I dag bor Fetullah Gulen i eksil i USA . Han har tidligere vært en god venn av president Recep Tayyip Erdogan. Tyrkia er fortsatt i unntaktstilstand siden kuppet 15. juli 2016, og det ikke uten grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer