Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Tuftebarten:

Vi må stå sammen når barna våre saksøker oss

Husk, det er oss mot barna våre.

STÅ SAMMEN: Alle i voksengenerasjon er i faresonen, og vi har alt å tape på kjempe våre mange små kamper på hjemmebane. Foto: NTB Scanpix
STÅ SAMMEN: Alle i voksengenerasjon er i faresonen, og vi har alt å tape på kjempe våre mange små kamper på hjemmebane. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer til å skje. Akkurat det er det liten tvil om. Om få år kommer barna våre til å saksøke oss. Tidspunktet er ikke helt sikkert. På sett og vis har det vel allerede skjedd, siden Natur og Ungdom forsøkte seg med et søksmål mot den norske stat i vinter. Men det er ikke lenge til ungene som nå går i barnehagen blir myndige og finner ut hvilken arme jord de skal arve, og da smeller det. Barna våre kommer til å saksøke livskiten ut av oss.

Spaltist

Tuftebarten .

Anonymt twitter-fenomen, som boltrer seg i langtekst hos Dagbladet. Har blant annet spådd at Rosenborg rykker ned i Adecco-ligaen og at Donald Trump får Nobels Fredspris i 2017.

Horder av illsinte barn vil kreve kompensasjon for å ha fått havet rundt anklene og orkaner i hagen. «Hvorfor i helvete gjorde du ikke noe!» vil tenåringen din si og smelle igjen døra. Du hører ikke mer fra henne på et par år, men så ringer telefonen og det er en advokat i andre enden.

Da må vi være forberedt. Alle i voksengenerasjon er i faresonen, og vi har alt å tape på kjempe våre mange små kamper på hjemmebane. Derfor må vi stå sammen. Men hvordan skal vi best forsvare oss mot søksmålet fra ungene våre?

For det første må vi sikre oss den juridiske ekspertisen. Sagt på en annen måte, vi må kapre advokatene. Her gjelder det å være tidlig ute. Ungene våre mangler jo fullstendig kontaktnett i advokatstanden. Send julekort til alle advokater du kjenner. Dessuten må vi sikre oss fremtidige advokaters lojalitet. La oss bestikke hver eneste jusstudent med en splitter ny dieselbil i eksamensgave. Som medskyldige blir de forhåpentligvis til å stole på når klimasøksmålet kommer.

For det andre må vi bygge en argumentasjon. Man kommer ingen vei i retten uten en solid argumentasjon. Stilt ovenfor anklagen om ikke å ha handlet selv om vi visste bedre, bør vi ha noe å si i vårt forsvar. Særlig tre argumenter vil få gjenklang i en rettsal.

1. Alle andre gjorde det. Dette vil nok både jurymedlemmer og dommere nikke anerkjennende til. Hvis alle andre kjørte dieselbil og unnet seg to Malaga-turer i året, så kunne da saktens vi gjøre det. At alle andre i denne sammenhengen refererer til en ørliten elite av jordens befolkning får så være. Det føltes som om alle andre gjorde det, og dette bør være formildende.

2. Dere var ikke noe bedre selv. Nok et solid juridisk argument. Barna våre var jo med på moroa. De satt i baksetet da vi sendte CO2 opp i stratosfæren og dekket byene med svevestøv. Det var faktisk de som ikke gadd å sykle hjem fra fotballtreninga så mamma måtte hente med Hyundaien. Ja, det var de som maset om å reise med charter til Spania!

3. Naturmangfoldet er ikke så redusert, se bare på denne søte kaninen! En spill levende kanin i rettsalen vil gjøre jurymedlemmene medgjørlige. Kaninen bør har riktig alder. Nyfødte, hårløse kaniner er faktisk veldig ekle og kan ha motsatt effekt i en rettsal. På samme måte kan fullvoksne kaniner virke litt strenge i uttrykket. Men en kaninunge på to uker gammel er som en myk hårball med bedende øyne og vil sjarmere den kvinnelige dommeren i senk.

Med gode kontakter i advokatstanden og et sett argumenter kan det hende vi slipper helskinnet fra det. Men vi må holde sammen. Husk, det er oss mot barna våre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!