Kom igjen ERNA og resten av forbrukerregjeringa:

Vi må starte med en global dugnad for å rydde opp plast

Og vi skriver også litt om det vi kaller Saudas Robert Johnson. Så vet du det også før De leser oss nøye.

PLASTEN TAR OVER: Vi må stoppe opp og plukke opp og få bukt med plasten som straks dreper havet. Foto: Tom Stalsberg.
PLASTEN TAR OVER: Vi må stoppe opp og plukke opp og få bukt med plasten som straks dreper havet. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Plast! Moralisme! Global plukke-opp-plast-dugnad nå! Vi kan ikke fortsette fordi om drøye 30 år sies det at det vil være mer plast i De sju hav enn fisk, og med mindre noen ønsker å spise en gul badeand, uten lever og rogn, så er det på høy overtid at den samlede menneskeheten, intet mindre, begynner å skjerpe seg. Kraftig.

For det første opplagte: Ikke kast plast eller noe annet i naturen, deretter må de som lager alle de tingene vi kjøper være langt smartere og selvsagt bruke langt mindre plast til emballasje, dette på alt vi trenger og ikke trenger. Men, det skjer positive ting innenfor matvarehandelen i Norge, og det er bra. Flere land har også, ikke Norge selvsagt (det skulle tatt seg ut med den Forbrukerregjeringa vi har) vedtatt forbud mot bæreposer av plast. Kom igjen da, treige Noreg!

I samme åndedrag får en tabloid plastdokke hikke når vi leser at det er tanker om å innføre plastflasker på alle viner under 150 kroner via Polet. Dette kan da ikke stemme? Her må det være noen som har vært flinkest i blårussklassen med Excel og fjonge analyser fra en eller annen betent handelsskole innenfor kalkyler og misforståelser. Mer plast til folket? Mer plast ut i naturen? Mer plast ut i havene? Nei, vet De hva. Mindre plast, mindre støy, mindre av alt og vi skal leve lenge og godt på denne planeten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer