DEBATT

Fritt skolevalg:

Vi må ta debatten om karakterbasert inntak

Vi kan ikke lukke øynene for de klare utfordringene i Osloskolen.

ELEVER ER SMARTE: Så må man huske på at elever er ganske smarte: Man setter ikke Oslo katedralskole eller Oslo Handelsgym som første ønske når man har 3 i snitt.

Det viser at dagens system ikke er så fritt likevel, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ELEVER ER SMARTE: Så må man huske på at elever er ganske smarte: Man setter ikke Oslo katedralskole eller Oslo Handelsgym som første ønske når man har 3 i snitt. Det viser at dagens system ikke er så fritt likevel, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Høyres Saida Begum konkluderer i et avisinnlegg 27. april i Dagbladet at ordningen med karakterbasert inntak er best og må beholdes. Arbeiderpartiet ønsker en debatt om inntakssystemet i Oslo velkommen.

Man må først anerkjenne utfordringene for å gjøre noe med dem. Det er Høyres hovedproblem – de lukker øynene for noen klare utfordringer i Osloskolen.

Opphopning av utfordringer ved enkelte skoler. Nivådeling som ingen elever tjener på. Få søkere til enkelte skoler som gir få elever, betyr mindre penger til skoler som allerede sliter. Det fører til at enkelte skoler er underfinansiert over lengre tid.

Alt dette er et resultat av 18 år med Høyre i makten i Oslo. Nå vil byrådet innhente kunnskap og ha en åpen debatt for å løse disse utfordringene. Høyre vil legge lokk på debatten.

Arbeiderpartiet er for fritt skolevalg. Men hva er egentlig et skolevalg som er fritt? I dag har vi et karakterbasert inntak i Oslo. 9 av 10 elever kommer inn på sitt første ønske. Ser man på kombinasjonen av studieprogram og skole, blir tallet 70 prosent.

Så må man huske på at elever er ganske smarte: Man setter ikke Oslo katedralskole eller Oslo Handelsgym som første ønske når man har 3 i snitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer