DEBATT

- Vi må ta et oppgjør med denne typen totalitær feminisme

Kvinnegruppa Ottar svarer svenske feminister.

ADVARER: Leder Ane Stø i Kvinnegruppa Ottar advarer mot hatefulle ytringer i feminismens navn. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
ADVARER: Leder Ane Stø i Kvinnegruppa Ottar advarer mot hatefulle ytringer i feminismens navn. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et opprop i den svenske avisa Aftonbladet, også publisert i Dagbladet 18.juni, tar et knippe «antirasistiske feminister» et oppgjør med arrangørene av feministkonferansen Nordisk Forum 2014, som de mener legitimerer rasisme og «transfobi».

Hovedskytset rettes mot invitasjonen av den norske likestillingsministeren Solveig Horne. Den norske kvinnebevegelsen er fortsatt sjokkskadd etter at statsminister Erna Solberg utpekte en politiker med tydelig rasistisk og ant-feministisk agenda til å styre den norske likestillings- og integreringspolitikken. Vi frykter en total rasering av disse politikkfeltene, og trenger støtte fra den nordiske feministbevegelsen i denne utsatte situasjonen. For oss var det derfor gledelig at Solveig Horne ble invitert til NF2014, for der å bli møtt med buing og protester.

At de «antirasistiske feministene» ikke mener at den norske likestillingsministeren skal ha talerett eller bli overrakt de 12 politiske kravene fra den nordiske feministbevegelsen som kom ut av konferansen, truer neppe Solveig Hornes ytringsfrihet. Som Norges likestillingsminister er det dessverre mange som er nødt til å snakke med henne. Det som derimot gir grunn til bekymring er kravet om at to navngitte talere på konferansen, Julie Bindel og Gail Dines, skal nektes taletid, angivelig fordi de sprer «transfobi».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer