- Vi må tørre å såre hverandre

Nina Karin Monsen under prisutdelingen.

FIKK PRIS:
Nina Karin Monsen på talerstolen etter at hun tirsdag kveld fikk overrakt Fritt Ord-prisen for 2009 under et arrangement i Operaen. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FIKK PRIS: Nina Karin Monsen på talerstolen etter at hun tirsdag kveld fikk overrakt Fritt Ord-prisen for 2009 under et arrangement i Operaen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): - Monsen er ingen homofob, hun er klart innenfor grensene for hva vi kan godta av offentlige ytringer, sa Francis Sejersted under dagens Fritt Ord-prisutdeling i kveld.

- Kanskje har hun i kampens hete begått noen overtramp, men hvem gjør ikke det? sa han om årets prisvinner, Nina Karin Monsen.

Han forsvarte valget av prisvinner, som ifølge ham selv har skapt mer debatt enn noengang tidligere. Les hele talen til Francis Sejersted her!

- Demonisert- Jeg har opplevd mistenkeligjøring og demonisering, men jeg har også fått håp for en mer reflektert og moralsk tenkning i Norge, sa Nina Karin Monsen under prisutdelingen. Hun tok et sterkt oppgjør med media.

- Jeg har fått innsyn i det kaoset som norsk media er, sa Monsen. Hun var overrasket over aggresiviteten mot henne fra de som forsvarer den nye ekteskapsloven.

- Er det slik at de som har tapt ikke skal få lov til å reise seg igjen, spurte hun. Kritiserte mediaMonsen fortalte at det hadde vært tøft å oppleve det harde mediepresset samtidig som hun også hadde mye å bekymre seg for privat. Hun fortalte at den psykisk utviklingshemmede broren fikk hjerteinnfarkt rett før hun fikk vite at hun ble tildelt prisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer