DEBATT

Vi må tørre å snakke om SoMe-avhengighet!

Det kan gå utover jobben.

LIK OG DEL! : Hvordan kan man definere SoMe-avhengighet? Vel, det finnes flere kjennetegn, men et av de viktigste er at hangen til å være på sosiale medier går utover jobben.
 Foto: NTB Scanpix
LIK OG DEL! : Hvordan kan man definere SoMe-avhengighet? Vel, det finnes flere kjennetegn, men et av de viktigste er at hangen til å være på sosiale medier går utover jobben. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg har en Facebook-bekjent som jeg er oppriktig bekymret for. Vi er ikke venner, men jeg føler allikevel at jeg kjenner henne siden hun er svært aktiv med å oppdatere Facebook-statusen sin. I likhet med et økende antall nordmenn, tror jeg hun har utviklet en usunn avhengighet til sosiale medier. Dette er et problem må vi begynne å snakke høyt om.

I høst har rusavhengighet fått økt oppmerksomhet takket være flinke debattanter og en uredd helseminister. Men SoMe-avhengigheten, som psykologer beskriver som et økende folkehelseproblem, tier vi om.

Hvordan kan man definere SoMe-avhengighet? Vel, det finnes flere kjennetegn, men et av de viktigste er at hangen til å være på sosiale medier går utover jobben.

Dette bringer meg tilbake til min Facebook-kontakt. For det var nettopp det som begynte å skje med henne. Jeg begynte å ane ugler i mosen da hun byttet jobb i desember i fjor. Å være tilstede på sosiale medier var en del av den nye jobben hennes, men etter hvert ble det færre jobbrelaterte statusoppdateringer. Hun utviklet et økende behov for selvet heroinet i SoMe-avhengigheten: likerklikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer