Vi maler Russland med regnbueflagget

Bli med på kampanjen til Amnesty og Dagbladet.

KOM IGJEN OG MAL: Amnesty og Dagbladet inviterer alle til å oppsøke nettstedet To Russia With Love og være med på å male landet i regnbuens farger og dermed rette søkelyset mot brudd på menneskerettighetene i Russland.
KOM IGJEN OG MAL: Amnesty og Dagbladet inviterer alle til å oppsøke nettstedet To Russia With Love og være med på å male landet i regnbuens farger og dermed rette søkelyset mot brudd på menneskerettighetene i Russland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amnesty og Dagbladet går sammen om en kampanje for å sette søkelys på brudd på menneskerettighetene i Russland. Den har fått navnet:

To Russia With Love.

Regnbuens farger
- Vi inviterer folk over hele verden til å delta. Det er bare å gå inn på torussiawithlove.no, sier Eugene Brandal Laran, som er plattformsjef for de digitale tjenestene i Dagbladet.

Når 28 000 har registrert seg og blitt tildelt en liten del av kartet, blir hele Russland dekket av regnbueflagget. Regnbueflagget er som kjent symbolet for LHBT-personer (homofile, lesbiske, bifile og transpersoner).

Garantert anonymitet Alle som deltar er garantert anomymitet. Man skal ikke legge igjen navn, bare alder, kjønn og nasjonalitet. Deltakerne blir oppfordret til å dele siden på Facebook og Twitter og spre budskapet verden over.

- Når vi har malt Russland i regnbuens farger én gang, fortsetter vi med et strøk til, sier Laran.

Hensikten med siden er at alle som vil - artister, utøvere og vanlige folk - kan oppsøke nettstedet og dermed gjøre en forskjell og rette søkelyset mot brudd på menneskerettighetene i Russland.

Hvorfor gjør vi dette?
Sjefredaktør John Arne Markussen forklarer hvorfor Dagbladet lanserer dette kartet:

- Kartet er på mange måter en alternativ OL-arena - et sted hvor vi alle på helt enkelt vis - kan markere hva vi mener om anti-homo loven i Russland, og dermed også landets holdning til menneskerettigheter, og særlig ytringsfrihet.

- Kartet vil via Dagbladet og sosiale medier få en enorm rekkevidde - langt utenfor Norges grenser.

- Man kan aldri skrive nok om menneskerettighetsspørsmål. vi gjør det heller ikke. Men med dette kartet inviterer vi alle til å markere hvor viktig slike spørsmål er. Kartet en en global, digital underskriftskampanje, sier Markussen.

- Hvordan oppsto ideen? - Den ble lansert av en av våre medarbeidere da vi på et av vår redaksjonsmøter diskuterte hvordan vi på enkelt, innovativt vis kunne gjøre et digitalt grep som fanget opp noe av den problematiske atmosfæren rundt Sotsji-OL. Etter at idéen om kartet kom på bordet, ble den videreutviklet i et samspill mellom redaksjonen og våre programmerere.
 
- Er det pressens oppgave å lansere en slik underskriftskampanje?

- Ja, selvsagt! Vi skal dekke det sportslige og forhåpentligvis mange norske triumfer, men vi skal også rapportere - slik vi hele tida gjør - om de menneskerettslige utfordringene som preger Russland. Vi står ikke for noen boikottlinje til OL - heller ikke denne gang.

- Men vi tror på kunnskap, engasjement  - og noen ganger også kampanjejournalistikk. Og det siste har Dagbladet en lang tradisjon for - gjennom for eksempel kampanjen «Stopp volden» og reportasjeserier rettet mot mobbing i skolen.

Sjekk ut siden på http://torussiawithlove.no

FARGERIKT: Med disse fargene skal Russland males. Her ser vi regnbueflagget - homoflagget vaie.  
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
FARGERIKT: Med disse fargene skal Russland males. Her ser vi regnbueflagget - homoflagget vaie. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer