DEBATT

Politireformen

Vi melder oss ikke på i hylekoret imot moderniseringen av Norge

Tilfredsheten i befolkningen må telle mest. Folk her er jevnt over svært fornøyd med den politiinnsatsen vi har.

«NÆRPOLITI»: Tilstedeværelsen av blålys har gått opp, kriminalitet og ordensforstyrrelser har ikke tiltatt, snarere tvert imot, og vi har en nedgang i antall anmeldelser.
 Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix
«NÆRPOLITI»: Tilstedeværelsen av blålys har gått opp, kriminalitet og ordensforstyrrelser har ikke tiltatt, snarere tvert imot, og vi har en nedgang i antall anmeldelser.  Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det fins dem uten traktor og møkkakjeller som tilhører periferien i dette landet. Noen av oss bor bare halvannen time fra Oslo, men sliter med de samme distriktsutfordringene som kommuner langt fra hovedstaden. Men vi melder oss ikke på i hylekoret imot den gigantiske moderniseringen av Norge som nå finner sted.

Jeg bor i en liten kommune med 5000 innbyggere. Før Jan Tore Sanner benket seg ved kongens bord, hadde vi innledet en prosess for sammenslåing med Nøtterøy. Om snart ni måneder blir vi Færder kommune med en befolkning på om lag 27.000. Prosessen har gått knirkefritt. Men vi vil fortsatt være en utkant. Mange tror Tjøme er en forlengelse av Bygdøy Allé. Det er vi ikke.

Tjøme-samfunnet har boplikt, lave boligpriser, høy barnefattigdom og nedgang i folketallet, dersom vi ikke regner inn flyktningene. Vi har relativt liten næringsvirksomhet – turismen kaster ikke mye av seg. Gjennomsnittsalderen stiger år for år, Forsvaret legger i disse dager ned sin virksomhet i kommunen.

Vi har like mange hytter som hus, dårlig utbygd datanett, vi sliter med «hull» i mobildekningen. Vi har ingen kommuneadvokat til å håndtere kranglevorne, og ofte bemidlede hovedstadsborgere som «tar seg til rette» i strandsonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer