FROST:  Filmen om Disney-prinsessen Elsa har blitt enormt populær. I rulleteksten presiserer Disney at de ikke nødvendigvis står inne for karakteren Kristoffs uttalelse om at alle menn spiser buser. Foto: NTB Scanpix
FROST: Filmen om Disney-prinsessen Elsa har blitt enormt populær. I rulleteksten presiserer Disney at de ikke nødvendigvis står inne for karakteren Kristoffs uttalelse om at alle menn spiser buser. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Vi mener ikke at alle menn spiser buser

Slik forsvarer Disney «Frost»-filmen.

(Dagbladet): Animasjonsfilmen «Frost» har blitt enormt populær både i Norge og internasjonalt, og det er mange barn og voksne som har trykket prinsessen Elsa til sitt bryst. 

Kanskje har du sett filmen opp til flere ganger, men har du lagt merke til den noe spesielle beskjeden i rulleteksten?

Uvanlig presisering Der tar nemlig filmskaperne et forbehold utenom det vanlige, skriver Huffington Post

«Meningene som blir uttrykt av Kristoff i filmen om at alle menn spiser sine egne buser er utelukkende hans egne. De reflekterer nødvendigvis ikke Walt Disney og filmskapernes synspunkter.»

Kristoff er en av karakterene i filmen. Det er uvisst hvorfor Disney mener det er behov for en slik presisering.

Det har dessverre ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Disney Norge. 

Norsk-inspirert film «Frost», som i utgangpunktet er basert på H. C. Andersens eventyr, er i stor grad inspirert av norsk kultur og natur.

Filmskaperne tok til og med turen til Norge i forkant av produksjonen for å sanke inspirasjon.

Filmen har vunnet Oscar for beste animasjonsfilm og på grunn av suksessen er det snakk om å lage både en Broadway-musikal og en filmoppfølger av «Frost».