«Vi Menn-piken» forsvinner

Den populære midtsidespalten fases ut i 2020.

FORSVINNER: I løpet av 2020 fases spalten «Vi Menn-piken» ut av det populære ukebladet. Her med modell Anna Nicole Smith på forsiden, og teksten «Se fru Smith uten undertøy». Faksimile: Vi Menn
FORSVINNER: I løpet av 2020 fases spalten «Vi Menn-piken» ut av det populære ukebladet. Her med modell Anna Nicole Smith på forsiden, og teksten «Se fru Smith uten undertøy». Faksimile: Vi Menn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det sprøeste du har gjort? Hva er det første du ser etter i en mann? Og hvilken kjent person ville du hatt med på en øde øy?

Hvis du kjenner igjen disse spørsmålene, er sannsynligheten stor for at du har lest Vi Menns ukentlige spalte «Vi menn-piken».

I flere tiår har «Vi Menn-piken» prydet forsider og midtsider i det populære ukebladet. Spalten består av korte intervjuer og bilder av svært lettkledde kvinner.

Nå begynner Vi Menn å fase ut «pike-spalten», og i løpet av 2020 vil den være helt borte. Dette opplyser Lars Erik Oterhals til Dagbladet. Han er redaktør og målgruppesjef for Mann i Egmont.

- Våre leserundersøkelser viser at leserne setter størst pris på gode reportasjer, aktualitetssaker og underholdning. Flere og flere av våre kjernelesere ønsker at Vi Menn bruker mer av sine journalistiske ressurser på andre ting enn «Vi Menn-piken», sier han til Dagbladet.

- Fristed for menn

Han forteller at redaksjonen nå i større grad vil rette ressursene sine mot andre typer innhold.

LYTTER TIL LESERNE: Målgruppesjef og redaktør for Mann Lars Erik Oterhals i Vi Menn. Håkon Bonafede / Vi Menn
LYTTER TIL LESERNE: Målgruppesjef og redaktør for Mann Lars Erik Oterhals i Vi Menn. Håkon Bonafede / Vi Menn Vis mer

- Vi Menn er et viktig fristed for svært mange norske menn, og vil fortsatt tilby sine lesere innhold de bryr seg om. Reportasjer fra hele verden, avsløringer om offentlig sløsing og historiske dokumentarer er innhold som scorer svært godt i våre leserundersøkelser, og Vi Menn vil fortsette å levere mer av dette hver eneste uke, sier Oterhals.

Hvert år har ukebladet også kåret «årets Vi Menn-pike» etter SMS-avstemning blant leserne. I 2018 var det Michell Blekkan fra Lillehammer som stakk av med den gjeve prisen.

Ifølge utgiver Egmont Publishing er Vi Menn Europas største ukeblad for menn. Bladet ble etablert i 1951.

LETTKLEDD: En gjeng servitører gjorde en oppsiktsvekkende opptreden for en restaurant i Bangkok. Det fikk konsekvenser. Video: Newsflare. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Maskuline verdier

Under en frokostdebatt om kjønnsroller i mediene, arrangert av Dagsavisen i 2014, uttalte redaktør Alexander Øystå at de allerede da tonet ned spalten.

«GLA' OG GREI»: En litt annen profil i Vi Menn da Gro Harlem Brundtland, daværende miljøvernminister, var på forsiden i 1977. Dette intervjuet var ikke i «pike-spalten». Faksimile: Vi Menn
«GLA' OG GREI»: En litt annen profil i Vi Menn da Gro Harlem Brundtland, daværende miljøvernminister, var på forsiden i 1977. Dette intervjuet var ikke i «pike-spalten». Faksimile: Vi Menn Vis mer

- «Vi Menn-piken» har gått fra å være hovedblikkfang på coveret til å bli et frimerkestort bilde. Vårt slagord er «la menn være menn». Vi slår et slag for tradisjonelle maskuline verdier. Besluttsomhet, beskyttelse, omsorg. Vi kaster ikke terning over folks kropper, sa han da.

Han understreket at «Vi Menn-piken» bare utgjorde 2,5 prosent av innholdet i bladet.

- Den er der for ikke å late som om menn ikke er interesserte i kvinner. Men det er journalistikken vår mennene liker.

Ukebladet vakte oppsikt i 2006 da de avviklet de beryktede «sexannonsene», altså annonser for erotiske telefontjenester. Liknende annonser figurerte i Dagbladet fram til samme år.

Vi Menn skriver også om bil, båt og bobil, samt engelsk og norsk fotball.

SYV ÅR SIDEN: Linni Meister Therese Haugsnes, Mari Haugersveen og Carina Dahl var med i realityserien «Tigerstaden» på TV 2 i 2012. De to sistnevnte oppsummerer hva de husker best. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer