DEBATT

Vi mobber ikke

Akkurat som ei burhøne aldri kan bli lykkelig, har rev og mink behov som aldri kan sikres i et lite bur.

PÅ BESØK: Dyrevernalliansen var i forrige uke på besøk hos nabogården til Indergård. Da var også Indergård selv tilstede. Her ser vi informasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind og en mink fra nabofarmen. Foto: Iselin Linstad Hauge
PÅ BESØK: Dyrevernalliansen var i forrige uke på besøk hos nabogården til Indergård. Da var også Indergård selv tilstede. Her ser vi informasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind og en mink fra nabofarmen. Foto: Iselin Linstad Hauge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er trist å lese hvor lite pelsdyroppdretter Mari Indergård faktisk kan om dyrene sine. I sin kronikk «Derfor minker min tålmodighet» i Dagbladet 3. september, påstår hun at pelsdyrene hennes er harmoniske og slett ikke kunne tenkt seg å vært ute av det trange nettingburet sitt. Slike uttalelser er skremmende ufaglig.  

Ikke uten grunn konkluderte Den norske veterinærforening alt for over ti år siden med at det ikke er mulig å oppnå akseptabel velferd for små rovdyr når de holdes i bur. Vårt fremste fagorgan på området, Veterinærinstituttet, har uttalt at dette dyreholdet er uforenelig med god velferd.  

Som oppdretter bør Indergård holde seg oppdatert om fagkunnskap. Det burde være unødvendig at Dyrevernalliansen må opplyse henne om dette.  

Akkurat som ei burhøne aldri kan bli lykkelig, har rev og mink behov som aldri kan sikres i et lite bur. De har rovdyrs artspesifikke behov for bevegelse og utforsking. De har medfødt trang til å ønske å jakte og streife over store områder. Dyra får dessuten naturlig nok dårlig helse av det stillesittende livet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer