- Vi møtte Lene

har fortsatt ingen planer om å dukke fram fra sitt frivillige Oslo-eksil. Vi dro til hennes nærområde for å høre med naboene om de har sett eller hørt noe.

Til å ha gått under jorda, bor Lene Marlin ganske høyt til værs. For noen måneder siden kjøpte hun seg en toppleilighet på Skillebekk i Oslo vest til vel tre millioner kroner. Diskresjon er denne bydelens mellomnavn, og popstjerner glir bare inn i rekken med folk med penger på bok. Hun har ikke vist seg i norske eller utenlandske medier siden februar i fjor. Men hun gjør ikke så mye av seg i nabolaget heller. Dagbladet foretok en liten test hos noen butikker i nærområdet.

Her var hun!

Den første bekreftelsen på hennes eksistens fikk vi på Narvesen-hjørnet.

- Jo da, hun er stadig innom her. Hun bruker å kjøpe Vepsebol.

-?

- Disse, sier butikkmedarbeider Therese Eng og viser oss noen søte små jordbærdrops.

- Hun bruker også å kjøpe Dagbladet og Det Nye.

Noen strofer lenger bort traff vi på noen blide japanere.

- Hun har spist her hos oss, sier Bianca Lee på restauranten Fuji.

- Hva spiste hun?

- Forskjellig. Sushi og lam, blant annet.

Neste treff fikk vi hos Skillebekk Jern og Farge.

- Hun kjøpte kjøkkenutstyr. Men hun er ikke den eneste kjendisen her. Jens August fra Hotel Cæsar har også vært her, sier ekspeditør Lars Brurud.

Lene Marlin har slett ikke gitt opp karrieren, selv om det kan se slik ut utenfra.

- Lene skriver låter, hun. Og det blir plate en eller annen gang, sier hennes Stageway-manager Jan Fredrik Karlsen.

Ikke tidfestet

- Vi har ikke tidfestet verken plateutgivelse eller første opptreden i offentligheten igjen. Men hun skriver som sagt på nye låter, er oppegående og har et bra liv, sier Karlsen.

Per Eirik Johansen i plateselskapet Virgin har ikke noe behov for å stresse Lene Marlin ut av dvalen. Så har hun da også tjent nok kroner for dem til å få siste ordet også.

Fortsatt het

- 1,8 millioner solgte plater er jo et utrolig tall. Det er klart at vi kunne ha solgt enda mer plater om hun hadde vært med på mer promotion. Det sier seg selv. Men det er ingen som stresser ute i markedet på at hun

stille opp på promotion. Vi har full forståelse, sier Johansen.

Debutalbumet «Playing My Game» har, som vist i oversikten på siden foran, vært en betydelig suksess de fleste steder i Europa.

Lene Marlin er ute av Topp 75-rankingen på den britiske hitlista, men henger fortsatt med på totallista og er denne uka inne på en 80. plass. På singellista var hun helt oppe på femteplass med «Sitting Down Here» i fjor vår.

Hun beviste så seint som i februar i år at hun fortsatt har et navn internasjonalt.

Da var hun nominert i klassen som beste internasjonale nykommer både til Brit Awards i England og til NRJ Music Awards i Frankrike. Men uten å få pris.