- Vi møtte opp og lekte litt

Gullpalmevinner Bobby Peers bak Julian Berntzens nye musikkvideo.

(Dagbladet.no). I dag kan du se eksklusiv videopremiere av Julian Berntzens «Rocket Ship Love» via Dagbladet.no. Låta er første singel ut fra albumet med samme navn som slippes på nyåret.


Det er Norges eneste gullpalmevinner, Bobby Peers, som har regissert videoen. Han stakk av med gullpalmen i Cannes for kortfilmen «Sniffer» i fjor.

På «Rocket Ship Love» har han eksperimentert med svarte og hvite lerret, og svarte og hvite mimefigurer, som skaper et alternativt univers rundt Berntzen.

- Ideen til filmen kom da jeg hørte på låta og Julian viste meg noen bilder han hadde tatt for platecoveret sitt. På et av dem sto han i sitt sedvanlige klesutstyr foran en hvit bakgrunn, og jeg tenkte at jeg kanskje skulle holde meg tro til den tanken. I tillegg hadde jeg sett en ganske tøff video på YouTube som het «Matrix pingpong», der en gruppe svartkledde, på svart bakgrunn, var med på å lage en pingpongmatch i slow motion. Jeg hadde også sett på trylleshow at man blir usynlig av å kle seg i svart på svart bakgrunn, og tenkte vi kunne leke litt med det, sier Peers til Dagbladet.no

Julian Berntzen og Bobby Peers har jobbet sammen tidligere, da Berntzen lagde musikken til Peers-kortfilmen «Spandexman».

- Vi fant ut at vi tenkte ganske likt, opererte i samme univers. Vi møtte opp og lekte litt, sier Peers.

Tidligere har han bare laget én musikkvideo, for Bergensartisten Mattias Tellez. Peers mener det ikke er så stor forskjell å lage kortfilmer som musikkvideoer.

- De kortfilmene jeg har laget har vært veldig eksperimentelle og uten dialog, så det var ikke så langt fra musikkvideovirkeligheten. Jeg liker veldig godt det mediet, man kan finne på artige bilder og lekende universer, sier Peers til Dagbladet.no

NY PLATE PÅ NYÅRET: Julian Berntzen, som har fått Bobby Peers til å lage musikkvideo. Foto: UNIVERSAL MUSIC
NY PLATE PÅ NYÅRET: Julian Berntzen, som har fått Bobby Peers til å lage musikkvideo. Foto: UNIVERSAL MUSIC Vis mer

SE MUSIKKVIDEOEN HER.