Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vi øker innsatsen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TVANGSEKTESKAP: I Dagbladet 28.juni mener Krisesentersekretariatets leder Tove Smaadahl at jeg bare deler ut «småpenger» i kampen mot tvangsekteskap. Hun etterlyser egne tilskudd til arbeid mot tvangsekteskap ved alle «sine» 51 krisesentre. Smaadahl synes ellers å bygge på Dagbladets forståelse av at årets innsats mot tvangsekteskap begrenser seg til de nær 2,8 millioner kroner som nå er fordelt på ulike organisasjoner for 2006.Foran årets tildeling av tilskudd forelå det imidlertid søknad fra bare ett krisesenter - nemlig Follo, som har fått tilskudd til sine tiltak. Jeg registrerer at Follo krisesenter sier seg fornøyd og at tilskuddet vil hjelpe senteret i gjennomføring av tiltakene.For øvrig har krisesentrene mulighet til å søke om økte rammer innenfor den generelle tilskuddsordningen for krisesentre, som forvaltes av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

JEG MÅ OGSÅ opplyse - slik Dagbladet ble informert om, men utelot i sin omtale - at det i tillegg vil bli gitt tilskudd til driften av Informasjonstelefonen mot tvangsekteskap, i regi av Røde Kors. Årets søknad er nå under behandling i departementet. Dessuten har vi avsatt 500 000 kroner til en kartlegging av tvangsekteskapsaker i barnevernet og hjelpeapparatet for øvrig. Kartleggingen skal gjennomføres i løpet av inneværende år av Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo. Resultatet skal bla. bidra til at vi kan utvikle et bedre og mer samordnet system for registrering og oppfølging av slike saker. Basert på kartleggingen vil vi også vurdere en senere spørreundersøkelse. Også dette ble Dagbladet informert om, men valgte også her å utelate det i sin omtale.Som Dagbladet korrekt gjengir fra intervjuet med meg, blir det en ytterligere opptrapping av innsatsen mot tvangsekteskap neste år.